Premierul a susținut că manualele şcolare ar putea fi declarate ca fiind de importanţă naţională strategică şi ar putea fi tipărite la Monitorul Oficial. Totodată, acesta a dat vina pe greaua moștenire și a susținut că Guvernul Cioloș este responsabil pentru că actualul Ministru al Educației a fost nevoit să cheltuiască bani pentru un manual de sport.

”Toată lumea l-a criticat pe domnul ministru Pop. Domnul ministru a fost delicat şi nu a spus că a fost obligat să o facă şi că aşa i-a pus cineva în program anul trecut când nişte băieţi mai tehnocraţi au zis că ne trebuie manuale de sport. Deci va trebui, în această toamnă, să stabilim foarte clar care sunt acele manuale, eventual pe două tipuri de manual pentru partea reală şi pentru partea umană. Mi se pare o nebunie ca, de exemplu, în fiecare an să rescrii manualul de istorie, de parcă Ştefan cel Mare în fiecare an mai face câte ceva, mai câştigă câte o luptă, mai pierde câte ceva, la matematică Pitagora se mai gândeşte şi rescriem manualul. Culmea e că nu e deloc un demers pentru educaţie, ci un bussines cu caiete suport, cu fiţuici suport, o nebunie completă”, a declarat Tudose la România TV

Şeful Executivului a mai acuzat că reeditarea manualelor produce gaură în bugetul de stat și ” nişte ghiozdane că pleacă copilul de acasă că parcă fuge de acasă”.

”Trebuie să aibă cele două manuale, plus cele şase caiete, plus cele opt fascicole suport. Parcă am luat-o razna complet. Ceea ce doresc e să avem manualul tip, fixat. Am auzit că suntem împotriva culturii dacă manualele se tipăresc la o singură editură, eventual a statului. Nu spune nimeni că jumate din nebunia ultimilor ani, cu manualele care ne uitam la ele pe când nu erau, vorba poetului naţional, toată problema sau jumătate e generată de acel război al editurilor care se băteau pe editarea unui manual, cu contestaţii. Le declarăm de importanţă naţională strategică, că sunt cărţile de pe care învaţă copiii noştri şi le facem la Monitorul Oficial ca să închidem subiectul”, a mai declarat Tudose.


Preluare: B1 TV

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și