Zilele trecute am primit pe adresa redacției o fotografie, precum și o descriere a acesteia prin care eram sesizați asupra faptului că pe strada Titu Maiorescu, un cetățean și-a construit gardul pe domeniul public, cu aproximativ 1,5 metri înafara aliniamentului stradal. Am adus la cunoștința câtorva consilieri locali acest fapt, dar se pare că deocamdată nu s-a luat nicio măsură în sensul remedierii acestei situații.

Menționăm faptul că strada în discuție este în reabilitare integrală, din Bugetul local, pe toată lungimea ei, cu trotuare și piste pentru bicicliști pe ambele părți, iar din cauza acestui gard, care, după părerea noastră nu are cum să fie legal, din moment ce se află pe domeniul public, pe această porțiune, trotuarul va trebui să fie întrerupt, ceea ce va crea un real disconfort, atât locuitorilor din zonă, cât și celor aflați în trecere pe acolo.

Solicităm pe această cale, Serviciului de Urbanism din cadrul Primăriei Sighetu-Marmației, cât și celorlalte autorități cu atribuțiuni în acest domeniu, deplasarea la fața locului și luarea de urgență a măsurilor legale ce se cuvin, deoarece lucrările pe șantier sunt în plină desfășurare și ne vom trezi, după finalizarea acestora, că mergem pe trotuar sau pe pista pentru bicicliști, iar la un moment dat, dăm cu capul într-un gard, care ne apare pe neașteptate în față. Asta, pe de o parte. Pe de altă parte, trebuie să luăm în calcul și aspectul edilitar al acestei străzi pentru care s-au alocat sume importante din Bugetul local, aspect care nu este deloc de neglijat.

Petre GIURGI

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și