Caravana ciclistă formată din 150 de bicicliști se va întinde pe o distanță de aproximativ 200-300 de metri și se va deplasa pe urmatorul traseu: Ardusat (DJ193) -Colțirea – Hideaga – Mogoșești (DJ108E) – Satulung (DC67-DN1C) – Finteușu Mic (DC71) – Arieșu de Pădure (DJ184A) – Coltău – Cătălina – Săcălășeni (DJ 182b) – Coaș (DJ182C) – Copalnic (DN18B) - Copalnic Mănăștur – Rușor- Cernești - Târgu Lăpuș - Dămăcușeni (DJ 109F) - Suciu de Jos (DJ171) - Suciu de Sus – județul Bistrița.

Intervalul orar estimat de la momentul intrării în județul Maramureș și până la ieșirea din județ este 13.11-15.15.

Circulația pe drumurile din afara localităților va fi restricționată pe banda de mers a caravanei cicliste, iar mașinile care vin din sens opus vor fi trase pe dreapta.

Circulaţia sportivilor se va face pe partea dreaptă a drumului, cât mai aproape de marginea părţii carosabile, fiind aplicate restricţii de trafic doar în momentul trecerii caravanei cicliste.

Pe întreg traseul de deplasare, cicliștii sunt însoțiți de echipaje ale poliției rutiere, sprijiniți de voluntari pe motociclete ai organizatorilor, care vor lua măsuri de restricționare temporară a segmentelor de drum pe care aceștia le traversează.

Coloana de bicicliști va fi închisă de către forțele de ordine ale Jandarmeriei Maramureș.

Totodată, li se recomandă conducătorilor auto să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei.

Precizăm faptul că aceste restricții vor fi de scurtă durată, având în vedere viteza cu care se deplasează bicicliștii, iar restricțiile de trafic vor fi ridicate imediat ce ultimul competitor traversează segmentul respectiv.

De asemenea, având în vedere că în anumite etape, cursa se desfășoară și pe drumurile județene ce tranzitează comune și sate, polițiștii le adresează proprietarilor de autovehicule rugămintea de a le parca în curtea imobilelor sau în afara părții carosabile și nu parțial pe carosabil. Parcarea pe carosabil nu doar îngreunează traficul rutier și buna desfășurare a concursului, ci crește exponențial riscul de accidentare al cicliștilor și nu numai.

Recomandăm conducătorilor auto să își programeze deplasările ținând cont de faptul ca restricțiile de circulație vor viza tronsoane de drum intens circulate:

- D.J. 193 între Ardusat și Hideaga, în intervalul orar 13.11-13.25,
-D.N.1C pe raza localității Satulung în intervalul orar 13.30-13.40,
-D.N. 18B între Copalnic și Târgu Lăpuș, în intervalul orar 14.10-14.50.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și