Elena Udrea a declarat cu puțin timp înainte de încheierea ședinței că ar fi o soluție bună pentru PDL o eventuală alianță cu PNL, dar cu condiția ca la conducerea acestei formațiuni politice să nu se afle Crin Antonescu.

Declarația nu face altceva decât să vină în ajutorul vocilor din PNL care nu văd cu ochi buni coabitarea în continuare cu cei de la PSD, fiind multe voci în PNL care susțin ruperea de PSD. Tot Udrea a vorbi și despre o apropiere de Traian Băsescu pe viitor, chiar dacă acesta din urmă și-a luat adio de la PDL.

De cealaltă parte, președintele PDL, Vasile Blaga nici nu vrea să audă de o eventuală alianță cu PNL, la fel cum nu vrea să audă de o eventuală colaborare în plan politic pe viitor cu președintele Traian Băsescu.

“Eu cred că PDL este important să aibă propriul candidat la aceste alegeri. Eu îmi doresc ca cel care va candida din partea Dreptei să fie membru PDL. Pentru că PDL este un partid mare, care ar trebui să aibă propriul candidat în sensul în care cel care va merge în lupta pentru președinție să vină din PDL. Cred că toți ne gândim că liberalii ar putea să vină într-o alianță cu PDL acum, așa cum s-a întâmplat în 2004, dar depinde foarte mult de ceea ce vor face ei. Este alegerea lor dacă rămân la căruța PSD și își pierd identitatea de partid de dreapta într-o guvernare cu PSD, așa cum se întâmplă acum sau pleacă de la guvernare sau sunt dați afară de la guvernare și atunci vin cu adevărat într-o construcție de centru-dreapta. Mai puțin pot veni în această construcție cu Crin Antonescu, dânsul fiind cel care a generat și a susținut și susține în continuare o alianță cu cei de la PSD-ul lui Ponta”, a declarat Udrea.

“Ce unificare cu PNL și cu cine să o fac? Țin minte că eram în campanie internă și eram acuzat că vând partidul la liberali. Nu așa se spunea prin martie-aprilie? Lumea se mai schimbă… PNL, ca să nu glumesc, este într-o construcție politică care se numește USL. Și știu un singur lucru. Crin Antonescu a fost desemnat candidatul la prezidențiale din partea USL. Altceva nu știu în momentul de față și nu vreau să discut pe dacă și cu dacă… Pe Antonescu PDL nu îl sprijină la prezidențiale. Eu nu vreau să comentez declarațiile făcute de Elena Udrea. Eu vă spun modul în care procedează PDL. PNL este într-o coaliție cu PSD, iar Antonescu este acum candidatul desemnat al acestei coaliții. Dacă s-ar rupe coaliția…. Noi avem colaborări teritoriale bune în foarte multe zone cu liberalii.

Eu nu văd de ce trebuie pomenit în această discuție președintele Traian Băsescu. Președintele României este președintele tuturor românilor, iar la Baia Mare am discutat despre PDL. Noi avem grija și responsabilitatea partidului nostru. Nu am fost și nu suntem într-un conflict cu Traian Băsescu. Deloc”, a adăugat Vasile Blaga.


Preluare: jurnaluldenordvest.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și