„UE se va folosi de această ocazie pentru a le spune oamenilor: ascultați, acum veți vedea de ce este important să rămâneți în UE”, a declarat Robert Fico, a cărui țară deține în prezent președinția prin rotație a UE.

„Chiar dacă este a cincea economie mondială, va fi foarte dureros pentru Regatul Unit”, a insistat premierul slovac, calificând drept „cacealma” optimismul afișat de guvernul britanic.

Aceste declarații contrastează cu declarațiile altor lideri europeni care neagă că doresc să „pedepsească” Marea Britanie pentru că a votat pentru Brexit.

„Nu vrem să negociem (Brexitul) într-un mod care ar pedepsi Regatul Unit și britanicii, însă trebuie să ne asigurăm că interesele Europei și interesele Franței sunt menținute”, a declarat de asemenea secretarul de stat francez pentru economia digitală, Axelle Lemaire, aflat în vizită vineri la Londra.

Liderii europeni, reuniți vineri la Bratislava, fără Marea Britanie, au discutat problema Brexitului în timpul unui dejun de lucru. Ei doresc în special activarea de către Marea Britanie a procedurii de retragere, prealabilă lansării negocierilor, pe care însă britanicii nu intenționează să o declanșeze înainte de 2017.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și