Statistica IPJ Maramureş arată că, faţă de anul trecut, în perioada similară, a fost înregistrată o scădere cu două fapte a acestui gen de infracţiune. „În toate aceste situaţii au fost sesizate unităţile de parchet competente să efectueze umărirea penală şi să dispună soluţiile legale.

Trei dintre infracţiunile de ultraj au fost comise în mediul rural şi două în mediul urban, însă numărul redus al acestora nu ne permite să calificăm localităţile/zonele în care s-au produs ca fiind cu grad de risc mai ridicat sau mai redus pe această linie. Ultrajul este o infracţiune pentru care urmărirea penală se efectuează de către procuror în mod obligatoriu”, au arătat oficialii IPJ Maramureş.

Viorel Stroe, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie consideră că aceste cifre nu ar trebui să existe deloc. „Părerea mea e că sunt multe cinci cazuri. Cinci infracţiuni de acest gen în opt luni înseamnă cam una la două luni. Ori, la numărul de poliţişti pe care îi avem, înseamnă că fiecăruia îi vine rândul cam o dată la doi sau la trei ani. La noi, ca să poţi scoate pistolul ai nevoie de o grămadă de hârtii. Dincolo, poliţiştul merge la psiholog după ce a tras, la noi merge la declaraţii”, aexplicat Viorel Stroe.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și