Un asteroid mai mare decât Turnul Eiffel va trece pe lângă planeta noastră cu o viteză aproape de 20 de ori mai mare decât cea a unui glonț. NASA estimează că roca ar putea fi mai înaltă decât Turnul Eiffel, informează businessinsider.com

Cu toate acestea, este de aşteptat ca asteroidul să treacă pe lângă Pământ în siguranță. NASA determină dacă un asteroid este potențial periculos examinând dimensiunea și distanța față de planeta noastră.

Asteroidul 2021 KT1 se va apropia de Pământ pe 1 iunie la ora 10:24, potrivit NASA.

Se estimează că distanța este de aproximativ 4,5 milioane de mile. Chiar dacă aceasta este de aproximativ 19 ori distanța dintre Pământ și Lună, NASA consideră în continuare trecerea asteroidului ca fiind una apropiată.

NASA: „Şansele ca planeta noastră să fie lovită de un asteroid într-o zi sunt mici, dar ele există”
Potrivit Centrului NASA pentru Studii de Obiecte din apropierea Pământului, trecerea unui astfel de corp pe lângă planeta noastră nu este un motiv major de îngrijorare.

„Nimeni nu ar trebui să fie prea îngrijorat de impactul asteroidului sau al unei comete pe Pământ”, se arată într-o postare de pe site-ul instituţiei.

„Vieţile omeneşti sunt mai ameninţate de accidente auto, de boli, de dezastre naturale decât de un asteroid. Cu toate acestea, deşi șansele ca planeta noastră să fie lovită de un asteroid într-o zi sunt mici, ele nu sunt, totuşi, nule„, transmite instituţia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și