Așteptând pe coridor, un șef de birou mă ia deoparte și mă invită oarecum speriat la el în birou. Cum intru mă roagă să închid ușa, ca nu cumva cineva să audă ce vrea să îmi zică, pentru a nu fi pârât la „șefu`”, adică primarul Ovidiu Nemeș. Mă așteptam la cine ce dezvăluiri legate de ancheta DNA aflată în curs în primărie.

Nu era vorba de nicio dezvăluire, dar tot de DNA era vorba: șeful în cauză îmi zice că în primărie circulă viral un banc de când a început ancheta DNA și mai ales de când Sighet 247 a publicat detalii legate de această anchetă.

Bancul sună așa: Într-o pădure stă maimuța Babuin liniștită și își vede de treabă. La un moment dat pe lângă ea aleargă ursul disperat și gâfâind. Maimuța îl întreabă pe urs:
- Dar unde fugi așa ca disperatul?, la care ursul îi răspunde:
- Îi bai mare! Îi DNA-ul în pădure și fug!
- Păi de ce fugi, ce treabă ai tu cu DNA-ul? replică Babuinul.
- Cum adică ce treabă am? răspunde ursul speriat. Păi eu blană, mama și tata blană, fiul meu blană! De unde? Că nu am cum le justifica, după care aleargă mai departe.

Stă Babuinul ce stă și la un moment dat o vede pe girafă alergând ca nebuna și o întreabă:
- Unde fugi așa tu girafă ca nebuna?
- Îi bai mare, zice girafa. A venit DNA-ul în pădure și fug de ei!
- Păi de ce fugi? întreabă mirat Babuinul.
- Păi cum de ce? Eu pe picior mare, tata pe picior mare, restul familiei pe picior mare. Nu am de unde justifica! După care girafa își continuă fuga nebună

Stă Babuinul ce stă și, instinctiv, fuge și el ca nebunul, fără o direcție precisă. După câteva minute de alergat, se oprește brusc și se întreabă:
- Dar eu de ce fug? Eu în curu gol, fiul în curul gol, toată familia în curul gol! După care maimuța, cocoțată pe o creangă, se distra copios pe seama celorlalte animale care fugeau care încotro de DNA.

Persoana care mi-a relatat bancul a zis că TIR-istul face spume la gură, știind că acest banc circulă viral în întreaga primărie.

Umorul ne-a făcut să rezistăm pe vremea lui „Ceașcă” și se pare că ne ține în picioare și astăzi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și