Lawrence John Ripple a pledat vinovat și risca să primească o pedeapsă de cel puțin trei ani de închisoare, dar a primit o pedeapsă mai blândă. Chiar și șefii băncii au cerut asta, scrie kansascity.com.

Instanța l-a condamnat la șase luni de arest la domiciliu, după ce avocații acestuia l-au apărat cu problemele de sănătate și șansele mici să mai comită astfel de fapte.

În plus, el trebuie să facă 50 de ore de muncă în folosul comunității și plătească băncii 227 de dolari și 100 de dolari către un fond al victimelor.

Povestea lui a devenit cunoscută toamna trecută în întreaga lume după ce a intrat într-o bancă din Kansas City și i-a înmânat angajatului băncii un bilețel pe care scrie „Am o armă, dă-mi banii”. Bărbatul a primit aproape 3.000 de dolari și apoi s-a așezat pe un scaun și a așteptat poliția.

El le-a declarat anchetatorilor că a scris biletul în fața soției, atunci când i-a spus că mai degrabă ajunge la închisoare decât să mai stea acasă.

Lawrence John Ripple suferea de despresie după ce a trecut printr-o operație de bypass coronarian cvadruplă, în 2015. Avocatul a pledat în instanță că bărbatul urmează un tratament și se simte bine, fiind de altfel acompaniat în sala de judecată de soția sa. Un alt argument adus de apărători, el a returnat imediat banii primiți.

Acum, bărbatul spune că o condamnare la închisoare ar fi mai degrabă o pedeapsă pentru soție, decât pentru el. În plus, deși a susținut că avea un pistol, asupra lui au fost găsite o unghieră și o perie de păr.

Citește și

loading...