Vasile Belea, în vârstă de 63 de ani, nu știe limba engleză și nu mai este de găsit de două zile, după ce a fost separat de fiul său la metrou, scrie Daily Mail. Românul a fost văzut ultima oară în stația Stockwell, din sudul Londrei, marți, 14 ianuarie, la ora 10.00. Fiul său, Ciprian Belea, a urcat într-un tren de pe linia Victoria, spre nord, dar ușile s-au închis înainte ca tatăl său să se urce în metrou. Polțiștii spun, potrivit Daily Mail, că Vasile Belea ar fi luat următorul tren sau a încercat să se întoarcă în Hackbridge, Sutton, unde locuiește, la domiciului fiului său, dinainte de Crăciun.

Cum s-a întâmplat totul

Nora acestuia, Olimpia Belea, a declarat pentru Daily Mail că "ei au schimbat linia la Stockewell. Soțul meu a intrat în metrou, ușile s-au închis rapid și socrul meu a rămas afară. Soțul meu i-a făcut semne disperate să stea colo, dar el s-a urcat probabil în următorul tren. Este în vizită și nu vorbește engleza.” Ea a spus că Vasile a dispărut chiar de ziua lui, când a fost la biserică, marți dimineață, împreună cu fiul său, pentru a sărbători. Cei doi se întorceau spre casă atunci când au fost separați. "El nu a fost niciodată în Londra, nu poate vorbi limba engleză și nu a mai călătorit cu metroul. Probabil că este speriat și singur. Dacă cineva îl vede, îl rugăm să anunțe poliția. Soțul meu s-a întors în Stockwell, dar socrul meu dispăruse. Este înfricoșător.”

Vasile Belea are peste 1,80 metri, părul grizonat și trebuia să se întoarcă în România la sfârșitul acestei luni. Purta blugi, un sacou lung, negru și o pălărie neagră, la momentul dispariției. Are bani la el și un card Oyster, dar este bolnav de artrită și nu are medicamente asupra sa. Oricine îl vede, este rugat să sune la poliție, la 999 sau la Persoane Dispărute, la numărul 116 000. Stația Stockwell este cunoscută pentru cazul brazilianului Jean Charles de Menezes, care a fost împușcat din greșeală de poliție, la o zi după atentatul cu bombă nereușit din 21 iulie 2005.

Citește și

Comentarii