La răspundere ar putea fi tras şi agentul de poliţie, dacă se va stabili că acesta a comis o abatere disciplinară, fiind neglijent cu arma din dotare.

În data de 27 iulie, în jurul orei 08:00, un polițist din cadrul Poliției Orașului Însurăței, s-a prezentat la sediul poliției, pentru a intra în serviciu și a-și ridica armamentul din dotare.

Polițistul a primit pistolul și l-a așezat pe birou pentru a înscrie în registru ridicarea acestuia, moment în care un jandarm care, de asemenea, urma să intre în serviciu, ar fi luat pistolul de pe birou și ar fi executat accidental un cartuș în podea.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Polițiștii au întocmit actele procedurale pentru infracțiunea de uz de armă fără drept, acestea fiind înaintate Parchetului Militar București, circumscripția Constanța, urmând a fi soluționat conform prevederilor legale.

De asemenea, față de polițistul în cauză, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Brăila a dispus efectuarea de verificări în vederea stabilirii existenței/inexistenței abaterii disciplinare de neglijență manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu și luării măsurilor legale în acest sens.

Citește și

Comentarii