Medicamentul este subiectul unui test clinic, efectuat ├«n premier─â mondial─â ├«n Australia ╚Öi condus de oameni de ╚Ötiin╚Ť─â din Melbourne.

Terry O`Brien, neurolog ├«n cadrul Royal Melbourne Hospital ╚Öi conduc─âtoare a proiectului, a declarat c─â exist─â o nevoie foarte mare de creare a unui tratament pentru 30% dintre pacien╚Ťii cu epilepsie care au o form─â a afec╚Ťiunii neorologice rezistent─â la medicamente.

O`Brien a explicat c─â gelul cu canabis, din care au fost ├«ndep─ârtate elementele halucinogene ale plantei, ar fi mai eficient la reducerea crizelor dec├ót administrarea medicamentului pe cale oral─â. ÔÇ×Cannabidiolul (componenta non-psihoactiv─â a canabisului) este metabolizat ini╚Ťial ├«n ficatÔÇŁ, a explicat O`Brien pentru News Limited. ÔÇ×Aceasta ├«nseamn─â c─â nu ╚Ötim exact c├ót anume din medicament ajunge la creier pentru c─â mare parte din el este metabolizat ├«n ficat ╚Öi stomac, acesta fiind unul dintre motivele pentru care drogul recrea╚Ťional este inhalatÔÇŁ, a explicat omul de ╚Ötiin╚Ť─â. ÔÇ×Multe persoane care sufer─â de epilepsie necontrolat─â sunt foarte dornici s─â ├«ncerce cannabidiolul, iar acesta este primul test efectuat prin control randomizat prin metoda dublu-orb, ├«n cazul adul╚Ťilor din Australia ╚Öi pe plan interna╚ŤionalÔÇŁ, a ad─âugat O`Brien.

Testul va fi realizat pe 180 de pacien╚Ťi care ╚Öi-au administrat ÔÇ×automedica╚ŤiaÔÇŁ cu canabis recrea╚Ťional, ├«ns─â efectele pe care le au asupra creierului alte ingrediente, precum tetrahidrocannabinolul, nu este ├«nc─â documentat. Grame Shears, director ├«n cadrul Funda╚Ťiei pentru Epilepsie, a precizat c─â testul randomizat al medicamentului derivat din canabis este important pentru a se afla cu exactitate dac─â beneficiile raportate de pacien╚Ťii epileptici care au luat canabis recrea╚Ťional nu au fost cumva o urmare a efectului placebo.

În Australia, circa 500.000 de persoane sunt diagnosticate cu epilepsie.

Citește și

loading...