În schimbul banilor, polițistul ar fi trebuit să intervină pe lângă procurorul de caz în vederea restituirii autoturismului indisponibilizat la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Negrești Oaș, utilizat anterior de mituitor la comiterea infracțiunii de contrabandă cu produse din tutun.

În fapt, la data de 22 martie a.c., în urma unei acțiuni pe linia combaterii contrabandei și traficului ilicit cu țigări de proveniență ucraineană derulată de lucrători ai Sectorului Poliției de Frontieră Negrești-Oaș, B.B.I. a fost identificat în trafic în timp ce conducea un autoturism despre care existau suspiciuni că transportă țigări de contrabandă.

Acesta a fost condus la sediul S.P.F., iar în urma efectuării controlului amănunțit al mașinii, s-a constatat că avea ascunse în locașuri special amenajate 3.950 pachete de țigări. Cetățeanul l-a contactat pe adjunctul șefului Sectorului Poliției de Frontieră Negrești-Oaș (denunțătorul în cauză) care coordona activitatea, propunându-i ca în schimbul sumei de 1.500 lei să fie lăsat să plece fără a i se întocmi acte procedurale. Ofițerul a refuzat ferm oferta, atrăgându-i atenția că săvârșește o infracțiune de corupție.

Totodată, lucrătorii poliției de frontieră și-au continuat activitatea, întocmind în cauză actele premergătoare începerii urmăririi penale.

Cu toate acestea, luni 24 martie a.c., B.B.I., s-a prezentat la sediul SPF Negrești Oaș unde l-a căutat din nou pe polițist, propunându-i de această dată ca, în schimbul unei sume de bani, să intervină pe lângă procurorul de caz în vederea restituirii autoturismului indisponibilizat.

În urma denunțului formulat de polițist, echipa operativă a procedat la constatarea infracțiunii flagrante, B.B.I fiind prins în timp ce oferea ofițerului de poliție de frontieră suma de 300 euro în scopul mai sus arătat.

Împotriva lui B.B.I. s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență și, ulterior, în urma administrării probatoriului, a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru aceeași infracțiune.

Citește și