Obiectul contractului ├«l constituie alocarea unei finan╚Ť─âri din bugetul Ministerului Dezvolt─ârii Regionale, Administra╚Ťiei Publice ╚Öi Fondurilor Europene (MDRAPFE), ├«n sum─â total─â de 3.547.032,00 lei pentru realizarea obiectivului de investi╚Ťii ÔÇŁSuplimentare surs─â de alimentar─â cu ap─â la sistemul de alimentare cu ap─â existent, extindere re╚Ťea de alimentare cu ap─â ├«n ora╚Öul Dragomire╚Öti, jude╚Ťul Maramure╚ÖÔÇŁ. Contractul a fost semnat ├«n baza Ordinului viceprim-ministrului, ministrul dezvolt─ârii regionale, administra╚Ťiei publice ╚Öi fondurilor europene nr. 3680/2017 privind aprobarea listei obiectivelor de investi╚Ťii ╚Öi sumele alocate acestora pentru finan╚Ťarea Programului na╚Ťional de dezvoltare local─â, pentru jude╚Ťul Maramure╚Ö, ├«n perioada 2017 ÔÇô 2020, cu modific─ârile ╚Öi complet─ârile ulterioare.

Valoarea total─â a investi╚Ťiei este de 3.742.401,00 lei, iar cheltuielile aferente contribu╚Ťiei de la bugetul de stat sunt cele prev─âzute ├«n O.U.G. nr. 28/2013, aprobat─â prin Legea 89/2015 ╚Öi ├«n Normele Metodologice. Pe l├óng─â acest proiect care a fost deja semnat, ├«n Dragomire╚Öti se a╚Öteapt─â semnarea unui noi proiect pentru extindere canalizare, ├«n sum─â de aproximativ nou─â milioane de lei.

Vasile ╚Üiplea, primar Dragomire╚Öti: ÔÇŁPentru prima dat─â ├«n 17 ani un pre╚Öedinte de Consiliu Jude╚Ťean particip─â la o ╚Öedin╚Ť─â de Consiliu LocalÔÇŁ

Prezen╚Ťa pre╚Öedintelui Consiliului Jude╚Ťean Maramure╚Ö, Gabriel Zetea, la ╚Öedin╚Ťa Consiliului Local al ora╚Öul Dragomire╚Öti a fost catalogat─â ca ÔÇŁo vizit─â istoric─âÔÇŁ de primarul ora╚Öului Dragomire╚Öti, Vasile ╚Üiplea.

ÔÇŁA fost o ╚Öedin╚Ť─â extraordinar─â de Consiliu Local la care, cu pu╚Ťine excep╚Ťii, au participat majoritatea ale╚Öilor locali, dar ╚Öi preo╚Ťii din sat. Pot spune c─â a fost o vizit─â de lucru foarte util─â, pe parcursul mai multor ore discut├ónd despre proiectele ora╚Öului, despre modific─ârile la Codului Fiscal, despre finan╚Ť─ârile care le-am primit sau cele pe care urmeaz─â s─â le primim. ╚śi pot spune c─â a fost o vizit─â istoric─â, deoarece este pentru prima dat─â, ├«n 17 ani, c├ónd un pre╚Öedinte de Consiliu Jude╚Ťean particip─â la o ╚Öedin╚Ť─â a Consiliului Local din Dragomire╚Öti. Doresc s─â ├«i mul╚Ťumesc pre╚Öedintelui Gabriel Zetea ╚Öi Consiliului Jude╚Ťean Maramure╚Ö pentru ajutorul pe care l-au acordat ora╚Öului Dragomire╚Öti ├«n anul 2017, at├ót pentru finan╚Ť─ârile pentru proiectelor depuse pe ghidul de cultur─â, c├ót ╚Öi pentru suportul financiar oferit construc╚Ťiei m─ân─âstirii din Dragomire╚Öti sau pentru reabilitarea bisericii greco-catolice. Totodat─â, am ar─âtat c─â a╚Ötept─âm s─â semn─âm contractul cu MDRAPFE ╚Öi pentru proiectul de extindere a re╚Ťelei de canalizare, proiect ├«n sum─â de 9,2 milioane de lei. Am prezentat ╚Öi proiectul de 3,7 milioane de lei pentru reabilitarea ╚ścolii Gimnaziale ÔÇŁLiviu RebreanuÔÇŁ, corpul A, care a fost semnat pe PNDL1 ╚Öi acum este ├«n faza de licita╚Ťie. Un alt proiect aflat ├«n faza de aprobare la Compania Na╚Ťional─â de Investi╚Ťii (CNI) este realizarea unei case de cultur─âÔÇŁ, a ar─âtat Vasile ╚Üiplea, primarul ora╚Öului Dragomire╚Öti.

Gabriel Zetea: ÔÇŁSumele aprobate de MDRAPFE pentru Dragomire╚Öti ├«n anul 2017 dep─â╚Öesc 12 milioane de leiÔÇŁ

Pre╚Öedintele Consiliului Jude╚Ťean Maramure╚Ö, Gabriel Zetea a declarat c─â, ├«n Dragomire╚Öti, schimbarea produs─â dup─â alegerile locale din iunie 2016 este una de bun-augur.

ÔÇŁAm observat, ├«n ultimul an, o intensificare accentuat─â a eforturilor Prim─âriei Dragomire╚Öti pentru ob╚Ťinerea de finan╚Ť─âri ├«n ceea ce prive╚Öte proiectele de dezvoltare local─â. Av├ónd ├«n vedere c─â ora╚Öele sub 10.000 de locuitori beneficiaz─â de pu╚Ťine ╚Öanse de finan╚Ťare prin fonduri europene, miza finan╚Ťelor guvernamentale este cu at├ót mai mare. Programul Na╚Ťional de Dezvoltare Local─â (PNDL) este pentru ora╚Öul Dragomire╚Öti o gur─â de oxigen, iar sumele aprobate ├«n acest an dep─â╚Öesc 12 milioane de lei, o finan╚Ťare frumoas─â ╚Öi absolut necesar─â. Am discutat ╚Öi am prezentat consilierilor locali proiectele pentru infrastructur─â ├«n Maramure╚Öul Voievodal, respectiv investi╚Ťiile ob╚Ťinute de c─âtre Consiliul Jude╚Ťean. Reabilitarea drumului jude╚Ťean pe Valea Izei ├«ntre B├órsana ╚Öi S─âcel, un proiect ├«n valoare de 116 milioane de lei a fost principalul subiect abordat, dar am reu╚Öit s─â discut─âm ╚Öi despre corelarea lucr─ârilor de infrastructur─â local─â edilitar─â cu lucr─ârile pe care le va demara Consiliul Jude╚Ťean, ├«n prim─âvara anului 2018. Am f─âcut ╚Öi o prezentare a inten╚Ťiei Ministerului Economiei, ╚Öi implicit a ministrului Gheorghe ╚śimon, pentru proiectul privind prelungirea magistralei de gaz dinspre Sighet, pe Valea Izei, p├ón─â ├«n Bor╚Öa. Am vorbit ╚Öi despre finan╚Ť─ârile efectuate ├«n acest an pentru acumularea de la Runcu ╚Öi termenele asumate de Administra╚Ťia Bazinal─â Some╚Ö-Tisa. Am discutat, ├«n cadrul ╚Öedin╚Ťei, despre finan╚Ťarea unor aduc╚Ťiuni de ap─â necesare pentru a completa deficitul de ap─â curent─â de pe Valea Izei. Doresc s─â le mul╚Ťumesc consilierilor locali pentru discu╚Ťia care s-a ├«ntins pe parcursul a mai multe ore ╚Öi care a fost una extrem de constructiv─âÔÇŁ, a conchis ╚Öeful administra╚Ťiei jude╚Ťene.

Citește și

loading...