Lucrarea semnat─â de Luchian a fost adjudecat─â la 37.000 de euro, iar cea pictat─â de Tonitza la 30.000 de euro.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, lucrarea cu cei mai mul╚Ťi pa╚Öi de licitare a fost "Micu╚Ťa din mahala" de Nicolae Tonitza, licitat─â ├«n ╚Öapte pa╚Öi ╚Öi adjudecat─â pentru suma de 2.200 de euro.

De altfel, Tonitza a fost cel mai licitat artist al licita╚Ťiei, fiind adjudecate toate cele patru lucr─âri scoase la licita╚Ťie: "Tulpanul Roz" licitat─â ├«n cinci pa╚Öi ╚Öi adjudecat─â pentru suma de 30.000 de euro, "Lipoveanca" ÔÇö ├«n trei pa╚Öi, ajung├ónd la suma de 12.000 de euro, iar grafica "Triste╚Ťe" a fost cump─ârat─â cu pre╚Ťul de pornire de 800 de euro.

Tot la capitolul lucr─ârilor adjudecate ├«n mai mul╚Ťi pa╚Öi de licitare, se ├«nscrie ╚Öi lucrarea "Mahalaua B─âr─â╚Ťiei" de Samuel Mutzner, adjudecat─â cu 1.000 euro, dup─â trei pa╚Öi de licitare. Mutzner a fost prezent ├«n licita╚Ťie ╚Öi cu lucrarea "Lectura", cump─ârat─â pentru suma de 4.000 de euro.

De asemenea, ├«n categoria autori foarte c─âuta╚Ťi se ├«nscriu ╚Öi Ion ╚Üuculescu, ale c─ârui lucr─âri "Golful Balcicului" ╚Öi "Geamia din Balcic" au fost adjudecate pentru c├óte 1.300 de euro fiecare, al─âturi de Jean Cheller, ale c─ârui peisaje de iarn─â "Mahala ├«nz─âpezit─â", respectiv "Strad─â ├«nz─âpezit─â", au fost adjudecate pentru suma de 2.600 de euro, respectiv 1.700 de euro.

Printre lucr─ârile cump─ârate la sesiunea AraArt, s-au mai num─ârat "Vene╚Ťia" de Nicolae D─âr─âscu, la 4.000 de euro ╚Öi "Delta" de Constion, la 1.500 de euro. De asemenea, important de men╚Ťionat este ╚Öi tabloul religios, semnat Nicu Grigorescu ╚Öi realizat de acesta la numai 18 ani, adjudecat pentru suma de 6500 de euro.

Citește și

loading...