Disperarea de a nu fi condamant a lui Ovidiu Nemeș este foarte mare, de aici și manevrele făcute în mare grabă de către acesta, prin care încearcă să amâne cât mai mult dosarele sale care sunt în lucru la DNA.

În primul rând Ovidiu Nemeș s-a pus bine pe lângă Crin Anonescu, făcând tot posibilul ca acesta să vină în vizită prin Sighet. Astfel, după ce l-a periat bine pe Antonescu, Nemeș a fost numit președinte interimar al PNL Maramureș. Intermiar, vorba vine, că este un fel de dictator pus în funcție, zice-s-ar de interimat, pe o perioadă lungă de timp.

Oricum Nemeș nu are de gând să organizeze alegeri în sânul PNL din județ pentru că sigur ar pierde aceste alegeri. De altfel acesta a și declarat că în PNL Maramureș nu se vor organiza alegeri, cel puțin nu până după alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului viitor. Așa că ocupă o funcție din postura de dictator, adică un președinte impus de tot mai puțin popularul Crin Antonescu, care numește tot felul de președinți prin filialele județene ale PNL, care au ca misiune să strângă bani pentru partid, bani cu care să susțină campania pentru prezidențialele din 2014.

Se pare că pe Crin Antonescu nu îl interesează calitatea oamenilor pe care îi impune, nu contează că aceștia au dosare pentru fapte de corupție, că sunt hoți sau chiar și condamnați. Important pentru Anonescu este ca acești oameni să strângă bani pentru partid.

O altă manevră de-a lui Nemeș este aceea de a fi cumprat presa din zonă cu totul sau cel puțin bunăvoința acesteia în județ prin tot felul de excursii făcute pe bani publici prin care i-a cărat pe diverși „jurnaliști” din zonă în Italia, Franța sau prin alte destinații exotice. Unde nu a ținut „cumpăratul” - cum ar fi cazul subsemnatului - Nemeș amenință cu datul în judecată și practică diverse alte forme de intimidare.

Mai nou, conform unor informații parvenite pe surse la redacție, se pare că ziarul cu tiraj județean „Glasul Maramureșului” are un nou proprietar de vreo trei săptămâni încoace. Gurile rele din târg spun că noul proprietar ar fi un TIR-ist de prin Sighet, care pare-se că ar mai deține un trust local de media: televiziune locală, post de radio și site de știri. Bineînțeles, toate acestea nu ar fi pe numele lui, fiind, conform informațiile pe SURSE, cumpărate prin diverși interpuși.

Prima măsură pe care ar fi luat-o TIR-istul în cauză ar fi fost să dea afară de la ziarul la care ar fi devenit proaspăt proprietar câțiva oameni care îl deranjau și în special pe cei care au preluat un articol de pe Sighet 247 într-o ediție din „Glasul” - „Breaking News în exclusivitate Sighet 247: Ovidiu Nemeș este anchetat în mai multe dosare de către DNA”. Atunci, spun sursele noastre din interiorul redacției „Glasul Maramureșului”, TIR-istul s-a făcut foc și pară și a sunat la ziar făcând un tărăboi de nedescris: cum adică și-au permis să preia în ziar un articol scris de Iuga? Vă rugăm să aveți în vedere că aceste informații sunt pe SURSE și trebuiesc tratate ca atare.

Personal, tind să dau crezare celor spuse de gura târgului, pentru că „Glasul Maramureșului”, un ziar profund PDL-ist până mai ieri, brusc se apucă să laude marile realizări ale lui Nemeș de prin urbea Sighetului - nu există număr în care să nu citim câte o laudă la adresa lui Nemeș în acest ziar: ba că ce investiții și construcții se fac prin Sighet, ba că ce utilaj minunat de deszăpezire a fost achiziționat de către Urbana etc.

Eu cred că degeaba se strofoacă Ovidiu Nemeș să își facă atâta imagine și să se poziționeze atât de bine în presa locală, sau să acumuleze diverse funcții de conducere, cum ar fi aceea de președinte interimar al PNL Maramureș. Din fața justiției nu te poți ascunde - inevitabilul se va petrece, cel puțin unul sau două dintre aceste dosare se va finaliza nu prea plăcut pentru Nemeș în instanță.

UPDATE: Am fost contactați de către conducerea ziarului „Glasul Maramureșului”, care ne comunică faptul că informațiile primite de noi pe surse SUNT ERONATE și că proprietarul ziarul nu s-a schimbat. Am făcut această completare la articol pentru a prezenta și punctul de vedere al Ziarului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și