Volkswagen, împreună cu alţi producători auto străini, au suspendat operaţiunile în Rusia anul trecut, după ce ţările occidentale au impus Moscovei sancţiuni fără precedent din cauza conflictului din Ucraina.

Compania s încercat să-şi vândă activele ruseşti, inclusiv fabrica sa emblematică din oraşul Kaluga, care are o capacitate de producţie de 225.000 de vehicule pe an şi este disponibilă din martie 2022.

Producătorul rus de automobile GAZ, care a fost contractat să producă vehicule Volkswagen la fabrica sa din Nijni Novgorod, a încercat să oprească orice vânzare ca parte a unui proces, după ce Volkswagen a reziliat acordul de producţie în august.

În dosarele judiciare, GAZ a spus că încercările Volkswagen de a ieşi de pe piaţa rusă îi pun în pericol propriile interese şi că solicită despăgubiri de 15,6 miliarde de ruble (201,3 milioane de dolari) pentru contractul reziliat.

Un tribunal rus a decis luni să îngheţe toate activele Volkswagen în Rusia, pe parcursul litigiului cu GAZ, au arătat documentele instanţei, lovind şi mai mult încercările VW de a-şi înceta operaţiunile în Rusia.

Filiala rusă a Volkswagen a declarat că a fost surprinsă de proces şi că parteneriatul lor s-a încheiat ”în condiţii convenite de comun acord”.

”Suntem conştienţi de reclamaţia GAZ şi ne familiarizăm cu materialele cazului”, a spus VW într-o declaraţie pentru Reuters.

De asemenea, a mai spus că Volkswagen este pe cale să solicite autorităţilor de stat ruse aprobarea de a-şi vinde pachetul de acţiuni la Volkswagen Group Rus, inclusiv o fabrică din Kaluga, cu peste 4.000 de angajaţi ”unui investitor rus de încredere”.

”Sperăm că procesul nu va întârzia tranzacţia”, se mai spune în declaraţie.

GAZ a refuzat să comenteze. Ministerul rus al industriei nu a răspuns solicitărilor de a comenta.

La începutul acestei săptămâni, producătorul de automobile ceh Skoda Auto, parte a Grupului Volkswagen, a declarat că se află în etapele finale ale unei înţelegeri de vânzare a activelor sale ruseşti.


Preluare: G4media.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și