Așadar, iată un ghid pentru diferitele tipuri de uscătoare pe care le vei găsi în magazin, diferențele pe care le poți găsi între modele și orice altceva ai putea avea nevoie să știi despre uscătoare.

Tipuri de uscatoare

Dacă te uiți la un uscător electric, este important să știi că există trei tipuri diferite:

1. ventilat;
2. condensator și
3. condensator cu pompă de căldură.

Alternativ, poți opta pentru un uscător pe gaz.

Iată diferențele cheie dintre uscătoarele pe gaz și cele electrice.

Uscătoare pe gaz

Aceste uscătoare folosesc gaz pentru a încălzi tamburul. La rândul lor, folosesc mai puțină energie electrică pentru a alimenta aparatul în comparație cu uscătoarele standard. În ceea ce privește capacitatea de greutate umedă, așteptă-te la 4 kg până la 9 kg. Acest uscător este, în general, mai ieftin, încălzește hainele mai repede decât uscătoarele electrice și necesită o aerisire spre exterior, deci nu este ideal pentru apartamente mici.

Uscătoare ventilate

Uscătoarele cu ventilație încălzesc aerul și îl trec în tambur pentru a-ți usca hainele. Odată ce aerul fierbinte a devenit prea umed pentru a se usca în continuare, este evacuat din tambur și înlocuit cu aer nou, uscat. Majoritatea uscătoarelor cu ventilație variază de la 3 kg la 9 kg de capacitate, dar au nevoie și de spațiu mai mult decât alte uscătoare. Aceste uscătoare sunt mai ieftin de cumpărat decât alte tipuri de uscătoare de rufe. Trebuie folosite în încăperi bine ventilate, nu în spații strânse și închise, deoarece excesul de umiditate poate cauza dezvoltarea mucegaiului pe pereți și în jurul uscătorului sau poate reprezenta un potențial pericol de incendiu, mai ales dacă se află într-un spațiu închis și poate fi montat pe perete.

Uscătoare cu condensare

Uscătorul de rufe cu condensare reciclează aerul cald prin extragerea vaporilor de apă din acesta și trimițându-l înapoi printre hainele din uscător, mai degrabă decât pur și simplu expulzând aerul umed, așa cum ar face un uscător cu ventilație. În timp ce această metodă de a trata aerul umed înseamnă că nu există umiditate în spălătorie, nu face nimic pentru căldură în sine, ceea ce înseamnă că rufele tale vor fi la fel de calde ca și cum ai folosi un uscător ventilat. Uscătoarele acestea nu necesită atât de multă ventilație, astfel încât nu ești limitat la locul în care poziționezi uscătorul, fiind ideal pentru un apartament. Majoritatea modelelor sunt prea grele pentru a fi montate pe perete, dar pot fi stivuite pe o mașină de spălat cu încărcare frontală.

Uscătoare cu pompă de căldură

Uscatoarele cu pompă de caldură sunt un tip de uscatoare cu condensator care reciclează caldura în procesul de extragere a umidității. Este un tip vechi de uscător care pare să revină în trend datorită dorinței de aparate mai eficiente din punct de vedere energetic. De obicei, sunt mai scumpe decât celelalte tipuri de uscătoare. Totuși, sunt comparabil mai eficiente din punct de vedere energetic în unele cazuri. Nu evacuează aerul încălzit sau vaporii de apă, deci fără căldură și umiditate în spălătorie.

Ce tip de uscător ar trebui să cumperi?

Deși există cu siguranță avantaje și dezavantaje pentru fiecare tip de uscător, în cele din urmă, factorul decisiv s-ar putea reduce la bugetul tău. Cert este că orice uscător vei alege să achiziționezi, investiția este una care îți va schimba total experiența casnică. Mai ales când vine vorba de problema prosoapelor aspre. Cu un uscător eficient, prosoapele tale vor fi întotdeauna moi!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și