Fidesz, partidul na┼úionalist al premierului Viktor Orban, la putere de opt ani ┼či ├«n conflict cu Uniunea European─â ├«n leg─âtur─â cu o serie de chestiuni, r─âm├óne cu mult ├«naintea rivalilor s─âi ├«n sondajele de opinie, f─âc├ónd campanie cu o agend─â dur─â anti-imigran┼úi ┼či cu promisiuni de cre┼čtere a salariilor ┼či pensiilor.

├Äns─â Gergely Gulyas, liderul grupului parlamentar al Fidesz, a declarat ├«ntr-un interviu pentru revista Hetek c─â partidul s─âu cel mai probabil nu va ob┼úine dou─â treimi din mandate, a┼ča cum s-a ├«nt├ómplat la alegerile din 2010 ┼či 2014, par┼úial din cauza erod─ârii imaginii ├«n urma perioadei lungi ├«n care s-a aflat la putere.

"Obiectivul nostru clar este de a forma un guvern. Pentru acest lucru, o sută de mandate sunt suficiente. Tot ce va fi peste acest număr va fi un dar binevenit", a spus Gulyas în interviu.

"Poate că sunt prea pesimist, dar cred că o victorie de două treimi este puţin probabilă", a adăugat el.

Gulyas a exclus de asemenea posibilitatea ca Fidesz s─â intre ├«ntr-o coali┼úie cu alte partide dac─â nu va reu┼či s─â ob┼úin─â o majoritate ├«n urma alegerilor.

"Astăzi, nu văd nicio posibilitate pentru o coaliţie. Dacă nu poate fi format un guvern stabil, mai devreme sau mai târziu vor fi alegeri anticipate", a mai spus el.

"Miza alegerilor este păstrarea stabilităţii Ungariei", a adăugat el.

├Än ciuda domina┼úiei sale ├«n politica Ungariei ┼či a sl─âbiciunii continue a opozi┼úiei, Fidesz a fost luat prin surprindere de victoria unui independent sprijinit de opozi┼úie ├«n fa┼úa candidatului s─âu ├«ntr-un scrutin par┼úial la 25 februarie.

Citește și

loading...