În data de 5 septembrie, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş a fost înregistrată o cauză având ca obiect comiterea unei infracţiuni de omor pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei. În aceeaşi zi, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul Pop Marius Adrian pentru această faptă.

“Din probele administrate până în prezent, rezultă că, în dimineaţa zilei de 5 septembrie 2017, în jurul orelor 06.00, suspectul Pop Marius Adrian a aşteptat victima P.A., în apropierea locuinţei sale şi i-a aplicat mai multe lovituri cu un cuţit, cauzându-i leziuni grave în urma cărora aceasta a decedat. Întrucât a existat îndoială cu privire la discernământul suspectului Pop Marius Adrian, în cauză s-a dispus expertizarea medico-legală psihiatrică a acestuia. Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale în cauză”, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş.

Oamenii legii au precizat că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Citește și

loading...