Fie că este vorba de hăinuţe comode şi șic, rechizite sau alte accesorii, lista de cumpărături pentru începutul şcolii trebuie realizată cu grijă şi din vreme, în funcţie de preferinţele celui mic, dar şi de nevoile sale. Iată câteva sfaturi:

1. Alegeți împreună haine care să fie moderne, dar și confortabile.

Implică-l pe cel mic în alegerea hainelor pentru școală, astfel încât să te asiguri că le va purta cu plăcere, dar şi că acestea îi vor oferi confortul necesar. El îşi va petrece aproape întreaga zi purtându- le, astfel încât ar fi bine să aibă o croială lejeră şi să fie realizate din materiale de calitate.

Nu uita să te asiguri că pe lista de cumpărături se află hăinuţe în suficiente combinații încât să acopere toate cele cinci zile de școală. Astfel, nu va trebui să speli foarte multe haine în timpul săptămânii, iar petele de zi cu zi nu vor fi o problemă.

2. Costumul pentru ora de educaţie fizică – lejer şi uşor de spălat

Ora de educaţie fizică e mereu prilej de distracţie, aşa că n-o lăsa să devină una dintre grijile tale. Alege un costum de sport cu un design comod, care să permită mişcări ample, dar care să nu fie totuşi prea larg, întrucât îl poate incomoda.

Pentru orice eventualitate, e bine ca pe lista de cumpărături să se regăsească atât un trening cu pantalon lung şi bluză cu mâneci lungi, cât şi unul compus din pantaloni scurţi şi tricou. Aşa te asiguri că sunteţi pregătiţi pentru ore de educaţie fizică desfăşurate afară sau în sala de sport, în orice anotimp.

Spălarea costumului de sport devine şi ea mai simplă dacă alegi materiale ca bumbacul sau poliesterul, care nu necesită prea multe îngrijiri speciale.

3. Ghiozdanul şi rechizitele – o alegere distractivă, dar şi o responsabilitate

Supereroii preferaţi, prinţese sau personaje din filme de animaţie, îl pot însoţi pe cel mic la şcoală. Lasă-l să-şi aleagă modelul preferat de ghiozdan şi penar – cu cât le va îndrăgi mai mult, cu atât va avea mai multă grijă de ele!

Atenţia ta trebuie să fie concentrată pe calitatea cusăturilor ghiozdanului şi penarului, astfel încât să te asiguri că ele vor rezista tot anul. Pentru ghiozdan sunt, de asemenea, importante bretelele: acestea trebuie să fie căptuşite şi ajustabile, pentru o purtare confortabilă şi sigură.

Pentru a câştiga timp, optează pentru un penar deja “echipat” cu toate rechizitele necesare. Astfel, vei găsi în acelaşi loc tot ce îi trebuie micuţului, de la creioane colorate la carioci şi gumă de şters.

4. Transformă pacheţelul zilnic într-o gustare atractivă

Dacă optezi pentru o caserolă şi o sticlă personalizate cu eroii lui preferaţi, sandwich-ul şi sucul natural nu vor mai fi uitate acasă! Oferă-i celui mic opţiuni diversificate de gustări pe care le poate lua cu el la şcoală şi nu uita să adaugi un fruct în caserola pentru sandwich.

În ceea ce priveşte sucurile, i le poţi prepara chiar tu acasă, din fructe proaspete. O sticlă din plastic, cu dispozitiv special pentru băut, va elimina grija vărsării din greşeală a lichidului în ghiozdan, păstrându-l curat.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și