Marţi, 29 octombrie a.c., în jurul orei 19.00. o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul SPF Valea Vişeului a observat, pe timpul unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, un autoturism cu numere de înmatriculare specifice Italiei care a parcat în apropierea staţiei CFR din localitatea Valea Vişeului. Din autoturism a ieşit o persoană de sex masculin care la vederea patrulei poliţiei de frontieră a încuiat autovehiculul şi a fugit spre interiorul localităţii.

„În momentul în care lucrătorii noştri s-au apropiat de autoturism, au observat pe bancheta din spate două colete voluminoase învelite în folie de culoare neagră, ce conţineau ţigări”, a arătat Radu Lungu, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei.

Ulterior, poliţiştii de frontieră l-au identificat pe conducătorul auto, în persoana lui Adrian C., de 22 ani domiciliat pe raza judeţului Maramureş, care s-a prezentat la sediul sectorului, declarând că a fugit pentru că s-a speriat.Bărbatul a mai declarat poliţiştilor de frontieră că nu ştie nimic despre baxurile cu ţigări aflate în maşina sa. În urma invetarierii coletelor, s-a constatat că acestea conţin 980 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, marca Jin Ling, în valoare de peste 8.600 lei.În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor.

Petrova

Colete de ţigări abandonate pe câmp

Tot marţi, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au descoperit, abandonate pe un câmp de la marginea localităţii Petrova, jud. Maramureş, 14 colete ce conţineau ţigări. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 6.998 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 62.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În prezent se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării activităţii infracţionale.

Satu Mare

Utilaj furat din Italia, descoperit de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au descoperit, pe raza judeţului Satu Mare, un utilaj în valoare de aproximativ 70.000 euro care este declarat furat în Italia din anul 2008.

Marţi, 29 octombrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului internaţional cu autovehicule furate. Astfel, în jurul orei 16.00, pe o stradă din municipiul Satu Mare a fost identificat un buldoexcavator marca JCB, ce aparţinea unei societăţi comerciale cu sediul pe raza judeţului Satu Mare şi era condus de sătmăreanul Emil Zsolt V., în vârstă de 40 ani. La controlul efectuat asupra utilajului s-a constatat că seria de şasiu a utilajului nu corespunde cu cea înscrisă în certificatul de înmatriculare. Astfel, au fost efectuate verificări în bazele de date rezultând faptul că utilajul figurează ca fiind furat din Italia din anul 2008.

Şoferul a declarat că el este angajat al societăţii comerciale şi nu cunoaşte provenienţa utilajului. Buldoexcavatorul, în valoare de aproximativ 70.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul STPF Satu Mare, iar conducătorul acestuia este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt.

Suceava

Maşină de poliţie avariată din cauza unor contrabandişti

La nivelul STPF Suceava – ITPF Sighetu-Marmaţiei s-a declanşat, marţi, 29.10.2013, o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile. Astfel, în jurul orei 12.15, poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe comunicaţia E 85 (pe raza oraşului Siret) un autoturism marca VW Passat. Conducătorul auto a ignorat semnalele efectuate de poliţiştii de frontieră, continuând deplasarea în mare viteză. „Lucrătorii noştri au procedat la urmărirea maşinii folosind semnalele luminoase şi acustice, dar la scurt timp, şoferul a intrat cu autoturismul în curtea unui imobil, iar pasagera din dreapta a forţat închiderea porţilor rezultând avarierea uşoară a autoturismului poliţiei de frontieră. După ce au aruncat două bagaje în curtea respectivă, cele două persoane au încercat să fugă”, a arătat Radu Lungu, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei. Ele au fost reţinute şi identificate ulterior ca fiind S. Iaroslav, de 43 de ani şi S. Angela, de 36 ani, persoane cu dublă cetăţenie ucraineano-română, domiciliate în Ucraina. Totodată, în curtea imobilului respectiv au fost descoperite două genţi de voiaj în care se aflau 260 pachete de ţigări marca Viceroy de provenienţă ucraineană. În urma celor constatate, poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor două persoane actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi distrugere acte ce urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Totodată, ţigările în valoare de 2.600 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul marca VW Passat, în valoare de 25.000 lei a fost indisponibilizat la sediul STPF Suceava până la finalizarea cercetărilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și