În ambele cazuri, decizia s-a luat cu aprobarea a 17 aleși locali, din cei 22 prezenți la ședință. Mai mult, noul primar interimar al municipiului Baia Mare va fi desemnat în cadrul unei noi ședințe care va avea loc luni cu începere de la ora 09:00.

S-a lăsat cu scântei

Ședința de Consiliu Local în care s-au luat deciziile privind noua structură a fost una cu scântei. După ce consilierii s-au certat între ei, unul dintre aceștia, Radu Ardelean, a fost bruscat de către Attila Somogyi, jurnalist și cunoscut ca făcând parte din cercul de prieteni al avocatului Țâgârlaș. Momente tensionate în cadrul ședinței au avut loc și între consilierul Țâgârlaș și secretarul primăriei Baia Mare, dar și Marin Brăgaru. Cei doi din urmă, aduceau argumente legale privind proiectele de pe ordinea de zi, în timp ce fostul consilier cu atribuții de viceprimar încerca manevre disperate pentru a mai rămâne “șef de scaun” în Primăria Baia Mare. Dar totul a rămas la nivel de spectacol, inevitabilul s-a produs: aleșii locali au decis prin vot, iar scandalul a fost unul gratuit.

În mandatul său de consilier cu atribuții de viceprimar, Țâgârlaș a reușit să comită și un abuz în serviciu, spun voci avizate din administrația publică. Sub semnătură directorului Vasile Barbul, acesta a redeschis circulația în Centrul Vechi al municipiului Baia Mare. Chiar dacă decizia nu a avut aprobarea Consiliului Local, dar nici măcar a Comisiei de estetică urbană sau cea de urbanism, Vasile Barbul a dispus redeschiderea traficului în zona istorică a municipiului. Rămâne de văzut cum se v-a remedia această situație și ce urmări va avea. Vom urmări subiectul și vom reveni cu amănunte.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și