Astăzi, Ciprian Coc, a fost invitat la IPJ Maramureș pentru a fi audiat de un comisar de poliție. Mai mult, tot astăzi, maramureșeanul a depus la Judecătoria Târgu Lăpuș o plângere în care cere anularea amenzii. Reprezentanții IPJ Maramureș prin Biroul de Presă al IPJ Maramureș au spus că nu pot oferi deocamdată niciun punct de vedere referitor la acest incident.

“In jurul orei 14,00 prin centrul comunei a trecut un camion cu lemne, trec frecvent pe acolo camioane cu lemne. Este pentru prima dată când am sunat la Serviciul de Urgență 112 ca să verifice legalitatea acestui transport. Prin sistemul acesta implementat anul trecut în octombrie numit Radarul Pădurilor, eu am considerat că fac un lucru corect și bun. Nu m-am gândit că voi fi amendat. Eu mă așteptam un răspuns de la operatorul Serviciului de Urgență. În fine, am sunat la 112, m-am prezentat. Am spus că aș dori să se verifice legalitatea unui transport de masă lemnoasă. Am dat numărul mașinii. Operatorul mi-a spus că îmi face legătura la județ, la poliție. M-a rugat să aștept.

De la Poliția Județeană mi-a răspuns cineva care m-a întrebat în ce măsură aș fi eu împuternicit să cer legalitatea unui asemenea transport. Eu i-am explicat domnului că orice cetățean din România poate să sune pentru a verifica dacă un transport este legal sau nu. Domnul mi-a închis telefonul!

După câteva minute am fost sunat de polițistul din localitate. O să redau exact cuvintele lui: care-i treaba măi Cipri cu transportul respectiv? Ai grijă că dacă este legal vei fi sancționat! Și a închis. Eu am rămas nedumerit și l-am sunat pe domnul polițist pentru că avea numărul lui. Noi ne cunoaștem pentru că suntem din aceeași localitate. Nu am primit niciun răspuns în acea zi.

A doua zi, Poșta, mi-a adus o scrisorică cu procesul-verbal. Era amendă, care s-a întocmit în lipsa mea. În procesul-verbal se specifică faptul că eu aș fi anunțat că lemnul este furat. Eu nu am făcut lucru acesta, eu doar am cerut doar verificarea acelui transport de lemn.” a povestit Ciprian Coc.

Astăzi, maramureșeanul a depus plângere la Judecătoria Târgu Lăpuș pentru anularea amenzii primite. “Astăzi dimineață am depus o cerere pentru contestarea procesului-verbal la Judecătoria Târgu Lăpuș. Vor decide organele competente. Eu consider că s-a făcut un abuz. Noi trebuie să facem o echipă cu poliția, spiritul civic ne spune asta. Ei trebuie să ne fie alături, să ne ajutăm reciproc. Cu siguranță voi mai suna dacă voi vedea transporturi de masă lemnoasă suspecte ” a spus maramureșeanul.

Citește și