"Atacul armat care a vizat un club pentru homosexuali din orașul Orlando, în statul american Florida, făcând peste 100 de morți răniți, a fost executat de un luptător al Statului Islamic", a afirmat Amaq într-un scurt comunicat, citând "o sursă".

Potrivit presei americane, duminică în zori, atacatorul a sunat la 911 înainte de atac și a jurat credință grupării jihadiste Statul Islamic.

Agresorul a fost identificat de mass-media ca Omar Mateen, un cetățean american de origine afgană, în vârstă de 29 de ani. El a acționat singur și a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliția.

Președintele american, Barack Obama, a condamnat ca "un act de teroare și de ură" cel mai sângeros atac armat din istoria Statelor Unite, soldat cu 50 de morți și 53 de răniți.

Poliția din California a arestat un bărbat care avea asupra sa arme de atac, muniție și posibile dispozitive explozive și care ar fi spus că se afla în zona Los Angeles pentru parada gay, transmite publicația Los Angeles Times, preluată de Reuters.

Duminică dimineață, poliția din Santa Monica a primit un apel privind o persoană suspectă în Santa Monica. Polițiștii deplasați la fața locului au întâlnit un bărbat care le-a spus că așteaptă un prieten.

Polițiștii au intrat la bănuieli, așa că i-au inspectat mașina și au descoperit mai multe arme și muniție, precum și un ingredient care poate fi folosit pentru crearea unui dispozitiv explozibil, potrivit unei surse citate de Los Angeles Times.

Bărbatul le-ar fi spus polițiștilor că se afla în oraș pentru parada gay din West Hollywood. Potrivit sursei, autoritățile nu știu dacă există vreo legătură între incidentul din Santa Monica și atacul din Orlando. Ancheta a fost preluată de FBI.

Omar S. Mateen, presupusul autor al atacului armat dintr-un club de noapte gay soldat cu 50 de morți la Orlando, în statul american Florida, a sunat la 911 înainte de atac și a jurat credință grupării jihadiste Statul Islamic, relatează NBC News pe Twitter, potrivit Reuters.

Într-o postare pe pagina sa de internet, MSNBC a transmis că Mateen a jurat credință liderului SI Abu Bakr al-Baghdadi.

Omar S. Mateen, presupusul autor al atacului soldat cu moartea a 50 de persoane într-un club de noapte gay din Orlando, statul american Florida, era cunoscut încă din 2013 de către FBI, a transmis duminică televiziunea de știri Fox News, preluată de Reuters.

Potrivit Fox News, care citează surse nenumite, FBI ar fi deschis anterior un dosar pe numele lui Mateen.

Atacul armat dintr-un club gay din Orlando s-a soldat cu 50 de morți — cel mai sângeros din istoria SUA — și circa 53 de răniți, conform unui nou bilanț transmis duminică de primarul orașului, Buddy Dyer, potrivit AFP.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și