Noua organigramă aduce următoarele modificări începând cu data de 1 iunie 2024:

1) pentru Serviciul public comunitar local de evidență a persoanelor (SPCLEP - cărți de identitate etc.) se transferă două funcții vacante de la Poliția locală pentru a își putea păstra calitatea de serviciu, având 1 șef serviciu și 10 posturi de execuție, din care două vacante;
2) Serviciul de Cadastru și Birou agricol, care nu avea deloc angajați și nici nu era funcțional de peste 10 ani se desființează complet;
3) din cadrul SPG Urbana Serviciul Spațiul locativ și Serviciul de administrare a piețelor se comasează într-unul singur și trece de la Urbana în cadrul Primăriei (în Aparatul de specialitate al Primarului); dispare funcția de șef serviciu pentru administrarea piețelor;
4) În SPG Urbana se pierd mai multe funcții de conducere, rămânând de la 1 iunie a.c. doar funcțiile de director și patru șefi servicii;

Surpriza mare vine la Poliția locală care se reduce la un număr total de 33 de posturi, însă structura de conducere nu se modifică cu nimic: rămân în continuare aceleași 3 funcții de conducere: director și doi șefi de serviciu. Comisia de buget finanțe, prin președintele Iuga Nicolae, a propus un amendament: desființarea unei funcții de șef serviciu, astfel încât să rămână o funcție de șef serviciu de rezervă, care să poată fi alocată la Muzeul Maramureșan sau la Centrul cultural, unde restructurările propuse sunt catastrofale: la ambele instituții se desființează câte 3 funcții de conducere.

Astfel, apar câteva situații absurde: Muzeul Satului rămâne fără șef, urmând să fie coordonat dintr-un birou din centrul orașului, iar la Centrul cultural, Școala populară de artă, cu un număr de 42 de angajați, rămâne fără director, fără nicio conducere. Dar, în aceste condiții, la Poliția locală, rămân în continuare trei șefi peste 30 de oameni: director, șef birou ordine publică și șef birou circulație (cu atribuții aproape egale cu zero).

„Nu înțeleg încăpățânarea Primarului Vasile Moldovan în a renunța la o funcție de șef de birou la Locală și de refuzul categoric de a rezolva problemele ce se ivesc cu noua organigramă la Muzeu și la Centrul cultural. Nu înțeleg cum de 11 consilieri locali, printre care și doi candidați pentru funcția de primar (Adriana Curmei și Daniela-Onița Maria Ivașcu - n.r.), au putut susține și vota o astfel de aberație, așa cum este formulată în noua organigramă. Ori suntem corecți și echitabili și facem reduceri peste tot, sau ne batem joc și omorâm doar șefii care nu au susținere politică. Se pare că, din păcate, echitatea și corectitudinea nu au fost principiile care au stat la baza construcției noii organigrame, ci pilele politice și de conjunctură ale câtorva dintre aleși locali”, a declarat pentru Sighet 247 consilierul local Nicolae Iuga.

Ca urmare a refuzului primarului Vasile Moldovan de a accepta amendamentul Comisiei de buget-finanțe, consilierii locali Nicolae Iuga și Gavrilă Mihali au votat împotriva organigramei noi, propuse de către primar la Muzeul maramureșan, proiectul de hotărâre picând la vot. Deocamdată, angajații Muzeului pot răsufla liniștiți, însă nu se știe pentru câtă vreme!

Vezi mai jos VIDEO și FOTO cu rezultatul votului: consilierii care apar în tabelă cu fundal verde au votat pentru ca la Poliția locală să rămână în continuare trei șefi, iar cei care apar cu fundal galben s-au abținut.

VIDEO - BĂTAIE DE JOC: În noua organigramă, mai mulți angajați din toate instituțiile își pierd funcțiile de conducere. Doar la Poliția locală rămân în continuare trei șefi!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și