Predarea ehipamentului medical în valoare de aproximativ 40.000 de euro se va face marţi, 23 februarie, la ora 11.00, la unitatea spitalicească din municipiul reşedinţă de judeţ. Aparatul a fost achiziţionat ca urmare a campaniei demarate de Cristina şi Vasile Vlaşin, părinţii lui Luca, băieţelul care s-a stins din viaţă anul trecut, în 11 noiembrie, după ce s-a înecat cu mâncare.

Băieţelul ar putut avea o şansă dacă un astfel de aparat ar fi exitat la spital, astfel că cei doi părinţi au demarat o campanie sperând să poată ajuta cel puţin alţi copii.

Aparatura medicală va fi predată în prezenţa conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, a companiei germane Karl Storz – producător al echipamentului medical, a consultantului Stela Săsăran şi a partenerilor proiectului, respectiv HHC, prin Ştefan Dărăbuş şi portalul Sprijină.ro, reprezentant Remus Pakei.

Va fi prezentă şi echipa de resuscitare de la UPU, medicii care vor lucra cu acest video-bronhoscop, dar sunt bineveniţi şi toţi cei care au susţinut campania prin donaţii. Familia Vlaşin a anunţat că va continua acţiunea de strângere de fonduri, pentru a dota cu un echipament mobil de intervenţie şi reprezentanţii SMURD, care vor fi solicitaţi pe viitor la astfel de cazuri, arată reprezentanţii Biroului de presă a unităţii spitaliceşti.

„Reprezentanţii mass-media sunt invitaţi şi rugaţi să transmită tuturor celor interesaţi că, începând de marţi, în Spitalul din Baia Mare copilaşii vor avea o şansă în plus la viaţă! O şansă pe care Luca nu a avut-o...", a declarat, pentru „Adevărul“, Vasile Vlaşin.

Citește și

loading...