Conform unui raport citat de Die Welt si preluat de Washington Times, suspectul este un refugiat pakistanez de abia sosit anul acesta in Germania. Şi alte surse media locale sustin ca ar vorba despre un refugiat, deşi incertitudinea persista de unde anume venise acesta exact. Berliner Zeitung scrie de exemplu ca este afgan, iar Der Tagesspiegel a transmis ca atacatorul este fie pakistanez, fie afgan. Die Welt a specificat insa ca autoritatile stiu data la care suspectul a ajuns in Germania - 16 februarie 2016.

Un oficial german a declarat luni noaptea că autorităţile iau în considerare atât scenariul unui atac premeditat, cât şi al unui accident după ce un camion a intrat cu viteză în mulţimea adunată la târgul Breitscheidplatz.

”Secvenţa evenimentelor indică că ar putea să fie vorba de un accident sau de un atac”, a declarat ministrul de Interne al Berlinului, Andreas Geisel.

Ministrul de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a precizat că nu este încă clar ce s-a întâmplat. De asemenea, autorităţile i-au îndemnat pe germani să nu sară la concluzii şi speculaţii cu privire la incidentul tragic din Berlin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!