În Scheveningen, în apropiere de Haga, a fost organizat "cel mai mare plonjon de Anul Nou", mii de amatori de scăldat, cu pălării și căciuli portocalii — culoarea națională — s-au avântat în valuri, în strigăte de război, pentru a ieși apoi rapid din apa cu o temperatură de numai 7 grade Celsius.

Tinerii costumați în gorile, banane sau supereroi au poposit pentru scurt timp pe mal, la 5 grade Celsius, apoi au plonjat din nou în apă pentru a se "încălzi". "Un mod proaspăt de a începe anul!", a declarat Mary Adriaensen, în vârstă de 35 de ani, din Arnhem.

La cea de-a 57-a ediție a evenimentului, aproximativ 52.000 de persoane au participat la baia organizată în 142 de zone din Olanda, dar și în 22 de alte locații din lume, precum Curacao, Australia sau Gambia, precizează sursa citată

Și în Franța, în apropiere de Dunkerque (Dunkirk), circa 500 de curajoși au făcut baie în apele reci ale Mării Nordului. Majoritatea înotătorilor au rămas minute în șir în apa de 10 grade Celsius deoarece temperatura exterioară a fost de circa—1 grad Celsius.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!