Senatorul Dan Șova a fost adus cu mandat la Direcția Națională Anticorupție pentru a i se la cunoştinţă acuzaţiile într-un nou dosar de corupţie.

La intrare în sediul DNA, Dan Șova nu a dorit să facă declarații în legătură cu audierea sa.

La scurtă vreme, a sosit la DNA şi avocatul lui Dan Şova. Acesta a precizat că a fost sunat de către clientul său să vină cât de repede poate: "Nu ştiu absolut nimic."

Dan Şova a părăsit sediul DNA după o oră de audieri, fără a da declaraţii jurnaliştilor.

Dan Şova a fost trimis în judecată de DNA, în dosarul Turceni-Rovinari, alături de fostul premier Victor Ponta.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin Cabinet Individual de Avocat "Victor-Viorel Ponta", Ponta a obţinut de la SCA "Şova şi Asociaţii" suma 181.439,98 de lei, pentru activităţi, care însă în realitate nu s-au efectuat. Victor Ponta este primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului său.

Procurorii i-au trimis în judecată, în libertate, şi pe Laurenţiu-Dan Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), acuzat de cinci infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată, şi Laurenţiu-Octavian Graure, la data faptelor director economic al CET, acuzat de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul.

Citește și

loading...