Odată cu apropierea Sărbătorilor de iarnă, cei de la MaraMedia zici că au luat-o razna. Nu mai știau cum să îl lingă mai tare și mai adânc pe TIR-ist te miri pe unde. De fapt se înghesuiau și nu mai aveau răbdare să stea la coadă.

Acum câteva zile, dând drumul la radio în mașină, am observat că Europa FM nu funcționa. Căutând alt post de radio dau peste Sighet FM - o voce optimistă de DJ ne anunța că Primarul Ovidiu Nemeș ne oferă o seară de neuitat cu Andra. Ajuns acasă, butonez telecomanda și nimeresc pe TV Sighet și văd că Ovidiu Nemeș ne oferă aceeași seară de neuitat. Fiind prezent la Concertul de colinde în ajun de Sfântul Nicolae văd numele lui Nemeș pe pereții Liceului ucrainean și pe Hotelul „Coroana” care ne oferă minunatul eveniment. Pe ecranele existente lângă scenă eram informați că dacă nu ar fi fost Nemeș am fi fost pierduți cu totul.

Tot după două-trei colinde urcau pe scenă doi realizatori ai TV Sighet care nu uitau să ne amintească la modul obsesiv că Ovidiu Nemeș este cel care ne oferă concertul respectiv. Anunțurile erau de genul: „Cine este cel mai mare fiu al satului? Ovidiu Nemeș”, „Cine este cel mai gospodar?”, „Cine ne-o oferă pe Andra?”, „Cine este Moș Mikulaș?”, „Toată lumea mâinile în aer și toată lumea strigă Ovidiu Nemeș”. Dumnezeule Doamne, nici lui Ceaușescu nu i se aduceau atâtea osanale câte i se aduc TIR-istului de către cei din trustul de presă „al orașului tău”.

Adevărul este însă următorul: NU Ovidiu Nemeș a organizat aceste concerte și, mai important, nu el le-a plătit. Concertele au fost plătite din bani publici, din taxele și impozitele pe care noi le plătim ca proștii. Ovidiu Nemeș nu a primit nici aprobarea Consiliului local pentru a cheltui acești bani și nici măcar nu a informat Consiliul local cu privire la cât s-a cheltuit cu concertele. Părerea mea este că Andra fără vreo 7-8.000 de euro nu urcă pe scenă, asta este clar.

Acum se pune întrebarea: de ce să plătească sighetenii o campanie electorală continuă pe care o susține Ovidiu Nemeș în oraș? Chiar nu se poate face altceva cu acești bani? Orașul este aproape în faliment din cauza managementului dezastruos pe care îl practică TIR-istul, Spitalul este sub orice critică iar la Urbana se fură ca în codru. Până și telefoanele sunt tăiate în primărie pentru neplată, dar TIR-istul aruncă cu banii noștri în dreapta și în stânga pentru a-și face campanie electorală. REPET: pe banii noștri, ai sighetenilor.

Îl somăm public pe Ovidiu Nemeș să ne comunice suma totală prevăzută pentru toate evenimentele artistice și culturale din luna Decembrie 2013. Cel mai probabil, nu vom primi niciun răspuns.

Ieri stau la o ciocolată caldă într-un local din municipiu și ascult tot din cinci în cinci minute vocea unui DJ rulând obsesiv la Radio Sighet FM, anunțând că primarul Ovidiu Nemeș ne oferă un extraordinar și nemaivăzut dublu eveniment cultural, două concerte de muzică simfonică susținute de către Filarmonica din Satu Mare.

Când colo, surpriză! Concertul s-a anulat, fără nicio explicație. Se pare că motivul pentru care nu s-a ținut concertul a fost faptul că Sala „Enescu” nu a fost încălzită, iar Filarmonica din Satu Mare a decis să nu mai urce pe scenă. Atâta poate TIR-istul nostru, el nu știe mai multe. Foarte mulți sigheteni care au venit la concert au plecat către casă, fiind dezamăgiți.

Oricum pentru Nemeș nu este nicio pierdere că nu s-a mai ținut concertul, el oricum, dacă ar fi fost prezent, și-ar fi pus căștile în urechi și ar fi ascultat manele să nu se plictisească.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și