„Mergeți prin fiecare orășel sau sat și veți vedea două sau trei biserici, multe din ele palate opulente, simbol al credinței într-una din cele mai religioase țări din lume”, se arată în reportajul postului britanic de știri.
Aproape peste tot în țară există simboluri și semne ale credintei, observă Tessa Dunlop. „România este una dintre cele mai sărace țări din UE. Salariul mediu este foarte scăzut. În ciuda acestui fapt, politicienii români au continuat să direcționeze sume mari de bani în construirea de noi biserici. Aceasta include și donatia a 11 hectare în centrul Bucureștiului și fonduri pentru construirea noii catedrale", spune Tessa Dunlop.


În prezent, relația dintre stat și religie este avantajoasă pentru ambele părți, spune corespondentul BBC, citat de ziare.com. Nu se știe exact câți bani primește Biserica Ortodoxă în fiecare an de la stat. Anual, Guvernul român alocă un milion de euro pentru salariile preoților, însa Biserica mai primește milioane de euro și din alte surse, precum autoritățile locale sau diverse companii.


Preluare: evz.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și