În data de 8 noiembrie 2015, la nivelul sectorului PF Sarasău a fost declanşată o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Pe timpul acţiunii, un echipaj al poliţiei de frontieră aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat în jurul orei 19.00, pe raza localităţii Câmpulung la Tisa, judeţul Maramureş, trei persoane care transportau de la frontiera de stat către interior colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce moment în care bărbaţii au fugit în direcţii diferite abandonând coletele cu ţigări.

Astfel, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical.

În urma acţiunii cei trei bărbaţi au fost reţinuţi iar la cercetarea terenului, poliţiştii de frontieră au descoperit 9 colete care conţineau ţigări.

Persoanele în cauză împreună cu ţigările au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

Acestea au fost identificate ca fiind cetăţeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 20 şi 26 de ani.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 4.590 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 40.500 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Cei trei cetăţeni ucraineni sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Citește și

Comentarii