Gheorge Ştefan "Pinalti" a părăsit după şase luni arestul Penitenciarului Rahova, de miercuri el fiind plasat în arest la domiciliu. La ieşirea din penitenciar, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, a spus: "Nu mai fac politică în viaţa mea. Să ştiţi că viaţa la primărie este cea mai grea. Nu am să-i reproşez nimanui nimic. Îmi reproşez că am intrat în politică, că am candidat la primărie, că am intrat într-un anumit sistem, care m-a dus la închisoare. Este o maximă la noi, că ce nu te omoară te întăreşte dar vă spun cu siguranţă că "beciul domnesc" te înmoaie şi, oricum, nu ieşi tare de acolo".

Gheorghe Ştefan a dezminiţit că a făcut vreun denunţ, însă a afirmat că la campania prezidenţială din anul 2009, a lui Traian Băsescu, au existat două sedii de campanie. "Există o vorbă "Oameni mulţi, bărbaţi puţini", dar reciproca e şi mai adevarată "bărbaţi mulţi, oameni puţini". Îmi pare rău că am avut încredere în unii oameni şi nu i-am apreciat cum se cuvine pe alţii", a mai spus Gheroghe Ştefan.

Gheorghe Ștefan se afla în arest din 29 octombrie 2014. El a fost trimis în judecată pe 23 martie, alături de fostul ministru Gabriel Sandu, oamenii de afaceri Nicolae Dumitru și Dorin Cocoș, pentru fapte de corupție în dosarul Microsoft.