În noaptea de marţi spre miercuri, "două drone care vizau Kremlinul" au fost "scoase din funcţiune datorită utilizării sistemelor radar", potrivit preşedinţiei ruse.

"Vedem aceste acţiuni ca pe o tentativă de act terorist şi un atentat asupra vieţii preşedintelui" Vladimir Putin, a adăugat Kremlinul, precizând că liderul rus nu a fost rănit.

Primăria Moscovei a anunţat imediat interdicţia zborurilor dronelor deasupra capitalei ruse fără autorizaţia guvernului.

Într-un comunicat, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a precizat că zborurile de drone vor fi interzise cu excepţia obţinerii unei autorizaţii speciale din partea "autorităţilor guvernamentale".

Potrivit lui Sobianin, această interdicţie vizează interzicerea zborurilor dronelor neautorizate care pot "împiedica munca forţelor de ordine".

Într-un video care a circulat pe social media ruse pare să se vadă o coloană de fum deasupra Kremlinului.

Video-ul a fost postat miercuri dimineaţă pe un grup pentru locuitorii dintr-un cartier care se află de partea cealaltă a Kremlinului pe malul râului Moscova şi a fost apoi preluat de media ruse, inclusiv de canalul de Telegram al organului de ştiri militare Zvezda.

În acelaşi timp, Kremlinul a anunţat că parada de pe 9 mai de Ziua Victoriei va fi menţinută la Moscova, în pofida acestui incident, potrivit agenţiei TASS.


Preluare: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și