Composesoratul Borşa a obţinut, în anul 2003, o hotărâre judecătorească prin care s-a dispus reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafaţa de 17.000 hectare teren forestier, dar care nu a produs niciun efect, deoarece terenul forestier a fost împărțit preferențial.

În această perioadă au fost sesizate toate autorităţile statului, politicieni care au ajuns Preşedinte, şefi de guvern, miniştri, care nu au rezolvat această situație.

”Este colegiul meu. Este colegiul maramureșenilor și a celor care de ani de zile caută să își găsescă dreptatea. Acum nu vreau să discut desprere elementele care fac în momentul de față obiectul unor dosare penale. E greu să mă pronunț cine și cum are dreptate. Eu zic să mai așteptăm. Acolo, repet s-au făcut falsuri. Organele știu de aceste falsuri, s-au făcut și puneri în posesie dubioase. Eu știu că nu este finalizat acest proces. Nu am nicio intenție să nu se rezolve problema. Nu o să acopăr lucrurile ilegale. Am încredere și în primarul din Borșa și în prefectul din Maramureș. O parte dintre cele două composesorate are o problemă. Nu e obligația mea să aflu. E problema instanței să o lămurească. Nu am dreptul să emit ipoteze sau să intervin. Eu va pot spune că una din măurile luate a fost de a desființa comisia juridică din Borșa, pentru a pune capăt acelui șir de fărădelegi pe care le-au făcut au cei de dinaintea noastră în cei 10 ani”, a declarat Liviu Pop Ministrul delegat pentru Dialog Social, în cadrul emisiunii ”Ultimul cuvânt”, difuzată la B1 TV și moderată de Cătălin Striblea, despre acest subiect.


Preluare: B1TV.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și