In cursul acestei dimineti, sapte dintre angajatii care au participat la pomana s-au prezentat la Spitalul de Boli Infectioase din Baia Mare.

Produsele de carne au provenit dintr-un porc crescut in gospodaria mamei uneia dintre angajatii care au participat la pomana. Trei dintre cele sapte persoane care s-au prezentat azi dimineata la Spitalul de Boli Infectioase din Baia Mare au consumat carne nepreparata. Una dintre acestea este angajata Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Maramures. Lucru confirmat de directorul adjunct al DSVSA Maramures. Toate persoanele care s-au dus la unitatea medicala au primit tratament corespunzator la domiciliu, nefiind necesara internarea lor.

“In serviciul de Boli Infectioase astazi s-au prezentat 7 persoane care au consumat carne de porc care initial nu a fost verificata pentru infectia cu trichinela. Au consumat carnea atat nepreparata termic cat si preparata termic. Ulterior, dupa consum, s-a verificat carnea si s-a constatat infectia cu trichinela si de aceea s-au prezentat in serviciul nostru. S-au prezentat 7 persoane care nu au prezentat simptomatologie din punct de vedere clinic dar s-a instituit tratament preventiv si in functie de evolutie sau daca apare vreo simptomatologie persoanele raman sub subpraveghere” a declarat dr. Daniela David, director medical Spitalul de Boli Infectioase.

“Este un caz care a fost corelat practic cu faptul ca una dintre persoanele care s-a prezentat la Spitalul de Boli Infectioase este fiica persoanei care a crescut in exploatatia proprie acel porc, in firesc s-au prezentat la Spitalul de boli Infectioase persoanele care fac parte din familie doar si care, in afara de conotatia faptului ca este angajata la DSVSA Maramures nu are nicio legatura cu angajatii DSVSA Maramures care nu au consumat carne neexaminata din punct de vedere trichineloscopic” a declarat Vasile Pop, director ajunct DSVSA Maramures. Acesta a precizat faptul ca la Spital au ajuns 7 persoane.

“Este foarte adevarat ca numarul de persoane din ancheta pe care DSVSA Maramures a facut-o ieri este mai mare, dar acele persoane sunt persoane sanatoase care trebuie sa se adreseze medicului de familie si nu Spitalului de Boli Infectioase. Medicul de familie din anamneza pe care o face cu consumatorul care a consumat din produsele preparate ale acestui porc trebuie sa fie directionat catre medicul de familie care din anamneza v-am spus incepe tratamentul abulatoriu sau cum considera domniile lor, nicidecum sa se prezinte la spitalul de boli infectioase. La Spitalul de Boli Infectioase s-au prezentat doar cei care au gustat carnea in stare cruda” a spus acesta.

“In concluzie este o stire care nu are nicio conotatie legata de angajati ai DSVSA Maramures care inca odata repet nu au consumat niciun gram de carne contaminata cu trichinella spiralis neexaminata” a conclis directorul ajunctul DSVSA Maramures, Vasile Pop.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și