Un echipaje al Poliției din Baia Mare aflat în patrula pe străzile municipiului Baia Mare a observat la semaforul de la intersecția străzilor Gheorghe Șincai cu strada Culturii a observat poziția nefirească a unui șofer la volanul unui autoturism Audi înmatriculat în Timișoara. Polițiștul a pornit semnalele luminoase și a coborât să îl verifice.

Cel de la volan a întredeschis geamul de la portiera dreapta și a discutat cu polițistul. Apoi, într-o secundă a demarat în trombă lăsându-l pe polițist cu ochii-n soare. Imediat omul legii a urcat la volan și a plecat în urmărirea autoturismului. Din păcate, șoferul se făcuse nevăzut în traficul din Baia Mare.

Prins după două ore la o distanță de 55 km

”Este adevărat că ne aflăm în sezonul vinului fier, dar dacă alegem să consumăm alcool, să optăm pentru varianta de a fi pasager sau pieton! Alcool la volan a produs multe tragedii în trafic. Ieri, 12 decembrie, poliţiştii au depistat un şofer care conducea în stare avansată de ebrietate, înaine de a provoca un accident.

Este vorba despre un tânăr de 30 de ani, din Timişoara, care conducea autoturismul pe raza localităţii Călineşti, cu o concentraţie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările urmând a fi dispuse măsuri legale” a declarat Florina Meteș, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.

Conducerea preventivă salvează vieţi

Le recomandăm tuturor persoanelor care se află la volanul unor autoturisme să conducă preventiv! Poliţiştii rutieri sunt şi azi în trafic, şi vor fi la datorie pe tot parcursul weekendului, nu pentru că au un target în ceea ce priveşte amenzile şi permisele de conducere, ci pentru a-i depista pe cei care încălcând normele rutiere pun în pericol siguranţa pe drumurile publice.

O acţiune a poliţiştilor Serviciului Rutier, organizată ieri, 12 decembrie, a relevat că unii şoferi ignoră să respecte toate normele rutiere. În urma verificărilor a 148 de autoturisme, au fost aplicate 87 de sancţiuni contravenţionale. 22 dintre acestea au fost în cazul şoferilor care au apăsat prea tare pedala de acceleraţie. Alte sancţiuni au fost aplicate pietonilor care au traversat neregulamentar.

Valoarea amenzilor aplicate a depăşit suma de 36 000 de lei. Totodată au fost reţinute patru permise de conducere şi două certificate de înmatriculare.

Citește și

Comentarii