Stratul de zăpadă a atins 30 de centimetri în peste 30 de localități din apropiere de granița cu SUA, iar temperaturile au coborât până la minus 18 grade Celsius.

Aeroportul internațional din Ciudad Juarez, oraș cu 1,3 milioane de locuitori, a rămas închis în acest sfârșit de săptămână din cauza stratului de gheață format pe pista avioanelor, iar activitatea sa a fost reluată abia în prima zi a săptămânii în curs.

Poliția federală continuă să fie în stare de alertă în statele Chihuahua, Sonora, Durango și Coahuila, pentru a ajuta participanții la traficul rutier afectat de zăpadă și gheață.

Este vorba despre cel mai mare strat de zăpadă din ultimii 55 de ani, a precizat șeful direcție de protecție civilă din Ciudad Juarez, Efrén Matamoros.

Schimbările climatice severe la ninvel mondial sunt cauzate de fenomenul El Nino, care a atins cea mai mare putere din ultimii 100 de ani. El Nino se produce cam o dată la 3 ani şi începe în preajma Crăciunului, moment în care alizeele din sudul Pacificului slăbesc în intensitate sau se opresc. Astfel, suprafaţa oceanului se supraîncălzeşte în timp şi generează fenomene meteo extreme în emisfera nordică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet