„Eu locuiesc în Franța de câțiva ani, ieri am avut prieteni în vizită, ne duceam spre restaurant, în timp ce eram în mașină, toate patru, am auzit zgomote, păreau artificii. Ne-am apropiat, în stânga, în raza noastră vizuală era un bărbat cu o pușcă enormă, când a auzit motorul mașinii, s-a întors, s-a uitat la noi, am văzut în privirea lui că vrea să tragă în noi. În secunda aia a deschis focul, eu m-am aplecat, eram la volan, am avut noroc că mașina e puternică și am plecat, a continuat să tragă în noi, din fericire în afară doar patru cinci impacturi de gloanțe, doar pe sora mea a lovit-o la cap, din fericire e bine, acum nu e nicio problemă, am avut un noroc extraordinar. Patru impacturi de gloanțe au intrat și au ieșit prin mașină. Putem să ne considerăm incredibil de norocoase”, a povestit Laura, pentru Digi24.

Ea a spus că Ambasada României în Franța le-a contactat deja, iar medicii francezi le-au oferit ajutor.

„Sora mea e OK, două gloanțe au ricoșat în scalp, nu au penetrat, erau resturi de glonț extrase de medici. Starea ei e foarte bună, va putea pleca acasă când se deschid frontierele”, a mai spus Laura.

Dimineață, ministrul român de Externe a declarat la Digi24 că în bilanțul provizoriu nu există români printre victime. Ulterior, MAE a confirmat că „un cetăţean român a fost rănit uşor în atacurile survenite în cursul nopţii în capitala Franţei. Persoana în cauza a primit îngrijiri la un spital din Paris şi, în cursul dimineţii, a fost externată. Ministerul Afacerilor Externe depune în continuare toate eforturile pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor din Franţa se află şi alţi cetăţeni români.”

„M-a sunat ambasada, sunt la curent, au informația. Noi suntem foarte susținuți de ambasadă, sunt oameni deosebiți, avem și autoritățile franceze care au avut grijă să fim OK”, a precizat Laura, în direct la Digi24.

Despre atacator, ea a spus că „era tânăr, era sud african, a început să tragă, nu mai erau trecători, n-am apucat să vedem, viteza a fost destul de mare.”

Față de atacurile din ianuarie de la revista Charlie Hebdo, Laura a spus că acum șocul este mult mai mare: „În ianuarie era un motiv, Charlie Hebdo au instigat, e foarte greu să înțelegem de ce au tras acum în tineri, într-un cartier populat unde lumea vineri seară se distrează, tineri care n-au făcut nimic, nu are sens ce s-a întâmplat.”

De asemenea, Sorin Cîmpeanu, premier interimar, a declarat astăzi că informațiile privind un al doilea român rănit în atacurile de aseară nu sunt confirmate. Ambasada României l-a contactat iar acesta a precizat că se află în siguranță.

Citește și

Comentarii