Persoanele în cauză sunt cercetate pentru contrabandă iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

* În data de 3 noiembrie 2014, în jurul orei 7.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului PF Sighetu Marmatiei, aflat în serviciul de supraveghere a frontierei de stat, a observat, pe raza localității Lunca la Tisa, mai multe persoane care au trecut ilegal frontiera prin apa râului Tisa din Ucraina în România.

Ajunsi pe malul românesc persoanele în cauză au lăsat în curtea unui imobil din apropierea frontierei de stat mai multe colete voluminoase după care s-au întors pe teritoriul ucrainean.

Polițiștii de frontieră au anunțat imediat autoritățile de frontieră ucrainene concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice de supraveghere și cercetare a zonei.

La scurt timp, la fața locului au fost observate două persoane, cetățeni români care la observarea echipajului poliției de frontieră au fugit în curtea imobilului în care au fost depozitate țigările.

Polițiștii de frontieră au procedat la retinerea persoanelor, în curtea imobilului fiind retinut proprietarul acestuia identificat ca fiind Alin H., de 22 ani.

Celălalt bărbat, a fost reținut imediat în timp ce încerca să fugă din zonă cu un taxi. Acesta a fost identificat ca fiind Vasyl M., de 23 ani, cetățean ucrainean, domiciliat în Ucraina.

Pe timpul cercetării efectuate la fața locului, în curtea imobilului a fost descoperit un autoturism înmatriculat în România, în care se aflau 7 colete cu țigări. Totodată, într-o anexă a locuintei au mai fost descoperite încă 13 colete din același lot.

Autoturismul, țigările și persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 14.800 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 131.000 lei, cantitate care a fost ridicată în vederea confiscării.

Cei doi bărbați sunt cercetați de către polițiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Cele două persoane au fost reținute pentru 24 de ore si depuse în arestul IPJ Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și