Accidentul a avut loc în zona localității Lețcani, când un TIR și un autobuz de transport persoane s-au ciocnit, iar acesta din urmă a fost proiectat într-o dubă.

Șoferul dubei peste care s-a răsturnat autobuzul a murit, iar alte șase persoane au fost duse la spital, transmite Mediafax.

Una dintre cele șase persoane este în stare gravă, în stop cardio-respirator.

Potrivit ziaruldeiasi.ro, un TIR cu volan pe dreapta nu s-a asigurat la intrarea pe DN 28 și a intrat într-un autobuz care circula regulamentar spre Târgu Frumos. Maşina de călători s-a învârtit de câteva ori şi a lovit duba de culoare albastră.

„În jurul orei 5:53, au fost implicate un autobuz, un TIR şi un microbuz. Au fost 13 victime, 4 au fost descarcerate, 6 transportate la spital. Începând cu ora 6:00 a fost activat planul roşu de intervenţie. Au fost trimise două autospeciale transport victime multiple, trei autospeciale de prim-ajutor medical, o autospecială de terapie intensivă cu medic, un echipaj de descarcerare, o autospecială de stingere cu descarcerare”, a declarat Georgică Onofreiasa, de la Biroul de Presă al ISU Iaşi, potrivit Agerpres.

Traficul rutier se desfășoară alternativ, pe un fir, fiind deviat pe rute ocolitoare.

ACTUALIZARE AGERPRES

Încă o victimă a accidentului rutier produs pe DN 28 a murit

Una dintre cele şase victime transportate la spital în urma accidentului de marţi dimineaţa, de la Leţcani, a murit, a informat coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

Potrivit sursei citate, trei dintre victimele care au ajuns la UPU de la Spitalul Sf Spiridon din Iaşi se aflau în microbuzul lovit de autobuz.

"Una dintre ele, un bărbat de 29 de ani aflat în stop cardiac şi în şoc hemoragic din cauza rupturii de ficat a fost adus la UPU de la Spitalul Sf Spiridon din Iaşi. El a fost resuscitat, însă a suferit din nou un stop cardiorespirator în UPU. În ciuda eforturilor depuse, a trebuit să declarăm decesul acestei persoane. A doua victimă din microbuz, un alt bărbat de 35 de ani, a suferit politraumatisme, şoc hemoragic cu ruptură de splină, a fost dus în sala la chirurgie pentru operaţie. Cea de-a treia victimă, un bărbat de 43 ani, avea în momentul aducerii la UPU fractură de antebraţ şi gambă stângă", a spus Diana Cimpoeşu.

Potrivit sursei citate, alte trei victime ale accidentului de marţi dimineaţa care au ajuns la UPU de la Spitalul Sf Spiridon din Iaşi sunt din autobuzul care în urma unei coliziuni cu un autotren a fost proiectat într-un microbuz. Printre ele se află un medic la Bacău, o femeie de 35 ani, care a suferit un traumatism de coloană, traumatism toracic şi abdominal. A fost internată în Terapie Intensivă pentru chirurgie toracică. Celelalte două victime din autobuz sunt bărbaţi. Ei au contuzii la nivelul membrelor inferioare, sunt stabili şi conştienţi şi au fost direcţionaţi la UPU de la Spitalul Militar.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și