„Nu avem de deplâns nicio victimă sau vreo persoană dispărută”, a declarat primarul orașului, Jim Watson, dar o mașină a fost înghițită de groapă.

Miercuri, la amiază, strada Rideau — una dintre principalele artere ale Ottawei — s-a prăbușit pe o întindere de peste 10 m, practic pe toată lărgimea ei, la o adâncime de 5 m.

La originea acestei căderi ar fi ruptura unei instalații de canalizare, au estimat autoritățile, fără a exclude impactul potențial al construirii unei linii subterane a metroului.

Groapa impozantă — care se află la intersecția a două dintre cele mai frecventate artere ale capitalei canadiene, la câteva sute de metri de Parlament și de birourile primului ministru — provoacă deja importante perturbări în traficul cotidian rutier și pietonal.

Dacă lucrările de refacere a străzii se vor prelungi, organizarea summit-ului Americilor cu prezența președinților Pena Nietos (Mexic) și Barack Obama (SUA), precum și a premierului canadian Justin Trudeau ar putea fi de asemenea perturbată.

Primarul capitalei Ottawa a minimalizat incidentul, estimând că în ultimele 12 luni, „a existat probabil în fiecare săptămână câte o imensă gaură într-un oraș în America de Nord și în lumea întreagă”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și