„Este o dorinţă a Majestăţii Sale, dar nu este vreo decizie luată”, a spus consilierul Casei Regale, Luca Vlad, întrebat în legătură cu participarea regelui la ceremoniile de la Bucureşti, potrivit news.ro.

Potrivit TVR, starea de sănătate a regelui este relativ bună, el putând călători cu avionul sau automobilul, dar nu poate sta în picioare prea mult timp. În momentul de faţă, Regele Mihai se află la Aubonne, în Elveţia, locul în care cuplul regal a locuit în ultimii ani.

Regele Mihai nu a participat la ceremonia religioasă care a avut loc la capela Beausobre din Morges, oraşul în al cărui spital a survenit decesul Reginei Ana. Un preot catolic a oficiat o ceremonie la căpătâiul reginei Ana, la care au participat trei dintre fiicele defunctei, principesele Margareta, Sofia şi Maria, cărora li s-a alăturat şi principele Radu.

Guvernul a aprobat, miercuri, în şedinţa săptămânală, declararea zilei de 13 august zi de doliu naţional, când vor avea loc funeraliile Reginei Ana.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana va fi adus în ţară în 9 august, la ora 15.15, şi va fi transportat la Castelul Peleş, iar miercuri, 10 august, acesta va fi transportat la Sala tronului din Palatul Regal, iar sâmbătă va fi depus în Piaţa Palatului, pe un catafalc. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 13 august, la ora 15.00, într-o ceremonie privată, la Curtea de Argeş.

Citește și

loading...