Astfel, in jurul orei 8.00, lucratori din cadrul sectorului au observat mai multe persoane in zona de frontiera, pe directia localitatii Rona de Sus, care transportau, in spate, colete voluminoase.

Imediat, la fata locului s-a deplasat o echipa de interventie si un echipaj cu un caine de urma care au actionat pentru retinerea persoanelor in cauza. Politistii de frontiera au efectuat somatiile legale prin voce, moment in care cei in cauza au abandonat coletele si au fugit in padurea din apropiere, dispersandu-se pe mai multe directii.

La fata locului au fost descoperite un numar de 8 colete invelite in folie de culoare neagra care conþin tigari de provenienþa ucraineana.
In continuare, s-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor masuri in vederea depistarii persoanelor implicate in activitatea infractionala.

Drept urmare, la aproximativ 3 km distanta faþa de cele 8 colete abandonate, cu ajutorul cainelui de urma Noza, politistii de frontiera au depistat si retinut, langa o anexa de pe raza localitatii Valea Viseului, un barbat, cetatean roman, iar in podul anexei inca 10 colete cu tigari de aceeasi provenienta ºi din acelasi lot.
Cel in cauza, Vasile P. de 18 ani, domiciliat pe raza jud. Maramures a fost dus la sediul sectorului, in vederea continuarii cercetarilor.
Pe timpul acþiunii, s-a stabilit ca in activitatea infractionala mai este implicat si Mihai P. de 29 de ani, domiciliat tot pe raza jud. Maramures.

In urma inventarierii celor 18 colete, s-a constatat ca acestea contin 8.980 pachete tigari, de provenienta ucraineana, marcile Viceroy si Jin Ling, in valoare de peste 80.000 de lei.
Cei doi maramureseni sunt cercetati de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de complicitate la contrabanda, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Totodata, intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare se fac cercetari pentru identificarea tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infracþionale.