Imaginile pe care le vedeți în materialul video au fost surprinse în această după-amiază în orașul Hunedoara, mai exact într-un oraș al cartierului denumit Micro 7.

Oamenii legi spun că organele de poliție se aflau în patrulare în cartier ca să verifice respectarea Ordonanței Militare care prevede restricționarea deplasării în afara domiciliului, când la un moment dat au surprins pe stradă un bărbat care nu a prezentat declarația pe proprie răspundere, nu avea nici actele de identitate la el și era și sub influența băuturilor alcoolice.

Spiritele s-a încins în momentul în care bărbatul a fost încătușat și dus în autospeciala poliției pentru a fi transportat la secție pentru identificare. În acel moment, acesta a adresat jigniri oamenilor legii, iar vecinii au ieșit din locuințe să îl susțină.

În imagini se observă câteva zeci de persoane furioase care au jignit polițiștii și au distrus mașinile acestora. Trei dintre cei care au luat parte la incidente au fost deja reținute și conduse la sediul poliției din Hunedoara pentru a fi audiate cu privire la comiterea infracțiunilor de ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere, întrucât două dintre autospecialele de poliție au fost avariate în cursul intervenției.

În materialul video se vede că oamenii au încercat să spargă geamurile mașinilor de poliție, au aruncat cu pietre în acestea.

Pentru calmarea situației, polițiștii au fost nevoiți să tragă și mai multe focuri de avertisment, însă fără folos. Din imagini se vede că oamenii legii sunt depășiți numeric și decid să se retragă la un moment dat. Aceștia au revenit în zonă după ce au primit întăriri.

Acum în zonă se află polițiști de la ordine publică, jandarmi și luptători de la fortele speciale. Conflictul este aplanat și urmează ca cei implicați să fie identificați și trași la răspundere pentru faptele comise.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet