Ajunsi pe malul romanesc al raului Tisa, au descarcat coletele si au incercat sa le transporte spre interiorul tarii, pe directia unei strazi din Sighetu Marmatiei.

Imediat, la fata locului, s-a deplasat o echipa de interventie care a actionat pentru retinerea persoanelor in cauza, efectuand somatiile legale prin voce, moment in care acestea au abandonat coletele si au fugit spre teritoriul statului vecin, dispersandu-se pe mai multe directii.

Politistii de frontiera au reusit sa retina, la malul romanesc al raului Tisa, un cetatean ucrainean, S. Nikolaevici, in varsta de 41 ani.

La cercetarea terenului au fost descoperite 34 de colete invelite in folie de culoare neagra, iar la o distanta de aproximativ 30 de metri, pe o strada din apropiere a fost descoperita si o autoutilitara abandonata, cu cheile in contact, in care se mai aflau inca doua colete din acelasi lot.

Au fost anuntate despre activitatea infractionala si autoritatile de frontiera ale statului vecin, care au comunicat ca au descoperit si retinut pe malul ucrainean al raului Tisa, o persoana ºi mai multe colete cu tigari.

In urma inventarierii celor 36 de colete, s-a constatat ca acestea contin 26.930 pachete tigari, de provenienta ucraineana, marcile Viceroy si Jin Ling, in valoare de aproximativ 240.000 de lei.
Cetateanul ucrainean este cercetat de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Totodata, intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, autoutilitara marca Ford Transit a fost indisponiobilizata la sediul sectorului, iar in continuare se fac cercetari pentru identificarea tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și