"Ce reprezintă adversarii noștri este nihilism pur care nu are nicio legătură cu marii predecesori liberali", a declarat el potrivit informațiilor publicate de un jurnal online apropiat guvernului, pestisracok.hu, invitat la întrunire.

"Acest punct de vedere nihilist a invadat instituțiile lumii și ale Uniunii Europene", a adăugat el, referindu-se concret la responsabilii europeni Jean-Claude Juncker, Guy Verhofstadt și Martin Schulz.

"Nihiliștii se află în minoritate în cadrul societății, dar constituie de multă vreme elita europeană", a explicat Viktor Orban.

El l-a felicitat pe fostul președinte al Franței Nicolas Sarkozy, care a ridicat vocea împotriva PC (Politically correct), tratând-o drept o "poliție a gândirii".

Viktor Orban, în plină campanie electorală înainte de referendumul de la 2 octombrie pe care l-a organizat în legătură cu repartiția migranților în UE, a reiterat, de asemenea, cererea pentru înființarea unei armate a UE, care, în opinia sa, ar trebui să controleze Marea Mediterană și "să răstoarne" ambarcațiunile ilegale.

Prim-ministrul ungar a adăugat însă că, dacă pe aceste vase sunt refugiați, ei trebuie salvați și trimiși înapoi în taberele din Libia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și