Premierul Viorica Dăncilă a fost chemată la Cotroceni de către preşedintele Klaus Iohannis, pentru discuţii care ar fi trebuit să aibă loc în cursul zilei de azi, înaintea şedinţei de Guvern programată pentru ora 14.00. Premierul nu a refuzat solicitarea şefului statului, însă a amânat pentru mâine întâlnirea cu Iohannis, transmite Digi24.

În acelaşi timp, în presă se vorbeşte de o nouă şedinţă de Guvern, în cursul zilei de joi, dată la care expiră şi actuala sesiune parlamentară extraordinară. "Nu este clar ce conține ordinea de zi și de ce actele normative nu pot fi aprobate în ședința de marți. Guvernul se reunește în ședință azi în mod neobișnuit de la ora 14.00, pe fondul informațiilor referitoare la dorința liderului PSD, Liviu Dragnea, de a forța adoptarea unei OUG privind amnistia și grațierea. Dragnea a negat luni seara la Digi24 că ar exista un astfel de proiect, însă potrivit surselor G4Media.ro liderul PSD a trebuit să bată în retragere din cauza opoziției ALDE", scrie G4Media.ro.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a negat informaţiile potrivit cărora, în şedinţa de astăzi, Executivul ar pregăti o Ordonanţă de Urgenţă privind aministierea şi graţierea unor fapte de corupţie. Şi liderul PSD, Liviu Dragnea, a negat aceste informaţii. „I-am întrebat pe doamna premier şi pe domnul ministru al Justiţiei dacă există vreo intenţie de adoptare a unei OUG de graţiere pentru şedinţa de Guvern de mâine. Amândoi au infirmat aceste zvonuri apărute în spaţiul public", a transmis Liviu Dragnea pentru Digi24.


Preluare: Digi 24

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și