Nici Carmen Dan nu va mai prinde un nou mandat de senator. Fostul ministru a prins doar poziția a doua, care nu este eligibilă.

Reuniți la Zimnicea, membrii forului de conducere al partidului au decis că lista pentru Senat va fi deschisă de Dănuț Cristescu, actualul președinte al Consiliului Județean, în timp ce pe cea de-a doua poziție va fi Carmen Dan, senator PSD în actuala legislatură, scrie Ziarul Teleormanul.

Cea de a doua poziție de pe lista PSD pentru Senat nu este eligibilă. În legislatura 2016-2020 PSD a obinut în Teleorman un singur senator, celălalt loc fiind atribuit PNL.

Dănuț Cristescu nu va mai fi președintele CJ Teleorman după ce Adrian Gâdea își va prelua mandatul câștigat la alegerile din 27 septembrie, motiv pentru care va fi trimis de partid în Parlament.

Lista de candidaturi pentru Camera Deputaților va fi deschisă de Florin Piper Savu, în prezent vicepreședinte al Consiliului Județean. Acesta este urmat de Paul Stancu (om de afaceri din județ), Ioana Panagoreț (decanul Facultății de Ș.tiințe și Inginerie a Universității Valahia), Violeta Răduț (deputat PSD în actuala legislatură) și Mădălin Borș (vicepreședinte al PSD).

Viorica Dăncilă nu se regăsește deloc pe lista Organizației Județene pentru alegerile parlamentare.

Fostul premier a acuzat în urmă cu două zile că organizația PSD Teleorman primește instrucțiuni de la Liviu Dragnea să nu o pună pe lista pentru Parlament. Dăncilă a spus că Dragnea vrea să se răzbune pentru că s-a opus amnistiei și grațierii în perioada în care era premier.

Dancilă speră să fie trimisă să candideze în alt județ, însă surse din partid susțin că sunt șanse mici ca fostul premier să prindă un loc în Parlament.

Citește și

Comentarii